CHP'li Bayır'dan İçişleri'nin o tweetine tepki!

CHP'li Bayır'dan İçişleri'nin o tweetine tepki!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, konuyu meclise taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, laiklik çağrısı yapan Başar'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Dün İstanbul Okmeydanı'nda bir grup arkadaşıyla birlikte kahvehaneleri dolaşan Halkevleri üyesi, Ayşegül Basar ve arkadaşları kahvehanede, laiklik çağrısı yapıp IŞİD'i lanetleyen konuşmalar gerçekleştirmiş, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ‘’Terörle Mücadele ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde ihbar edin.’’ Şeklindeki tweet atılarak gençler açık hedef olarak gösterilmiş, görüntüde yer alan Ayşegül Başar’da bu sabah gözaltına alınmıştı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, konuyu meclise taşıdı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Dün İstanbul Okmeydanı'nda bir grup arkadaşıyla birlikte kahvehaneleri dolaşarak laiklik için mücadele çağrısı yapan, Halkevleri üyesi, Ayşegül Başar ve arkadaşları, 'Katliamlarıyla hayatımıza zulmetmeye çalışan insanlardır. Biz diyoruz ki artık yeter. Artık buraya kadar. Bundan sonra mahallerimizde ne IŞİD’ciye ne de herhangi bir gerici cihatçı çeteciye geçit vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır, bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demektir. Kardeşlik demektir. İnsancıl bir yaşam mücadelesi demektir. Bizler, herkesi bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden, faşistlerden, başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederiz.'; Sözlerini içeren bir konuşma gerçekleştirerek, IŞİD militanları ve sempatizanlarına karşı mücadele edilmesinin gerekliliğini vurgulamışlardır. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ‘’ Terörle Mücadele ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde ihbar edin.’’ Şeklindeki mesajı, videoyu içeren linkle birlikte paylaşmış, daha sonra gelen tepkiler üzerine bu paylaşım İçişleri Bakanlığı tarafından silinmişti. Kahvehane konuşmasında laiklik çağrısı yapıp IŞİD'i lanetleyen ve Twitter';da İçişleri Bakanlığına ihbar edilen gençlerden Ayşegül Başar'ın bu sabah gözaltına alındığı, Polisin videoda yer alan diğer iki kişi içinde iki adrese daha gittiği haberi basına yansımıştı.

Bu bağlamda;

1- IŞİD militanları ve sempatizanlarına karşı mücadele edilmesinin gerekliliğini vurgulanan sözlerden, İçişleri Bakanlığı neden rahatsızlık duyarak bu paylaşımı yapmıştır? IŞİD’in, terör örgütü olduğu bilinmesine rağmen, bu tweetin atılma amacı nedir? Yoksa IŞİD, Türk ulusunun çıkarlarını ve menfaatlerini koruyan bir yapı olarak mı görülmektedir? Konuşma sırasında orada bulunan Ayşegül Başar’ın gözaltına alınmasının gerekçesi nedir?

2- Tweet’i atan görevli hakkında herhangi bir işlem başlatacak mısınız? Başlatılırsa bunu kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

3- İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı ile ilgilenen personel ya da personeller, hangi mevzuata göre alınıyor? Bu birime alınan personeller, herhangi bir eğitimden geçiyor mu? Bu tweet’i atan personel nasıl ve hangi şartlarda, İçişleri Bakanlığı’nda çalışmaya başlamıştır?

4- Hangi sözden rahatsız olunarak, ’’Görüldüğü yerde ihbar edin.’’ Cümlesi kurulmuştur? ‘’IŞİD'cilere ve cihatçı çetelere geçit vermeyeceğiz. "Sözleri ya da ‘’ Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır, bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demektir.’’ sözleri mi ihbar edilmesi gerektiğine dair bir kanıt olarak gösterilmiştir? 

5- İçişleri Bakanlığından atılan tweet ile, Hükümetin ‘’Suriye’de IŞİD ile savaşıyoruz. ‘’ açıklamaları ne kadar örtüşmektedir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.