CHP'li Gürer sordu, Bakan Canikli yanıtladı

CHP'li Gürer sordu, Bakan Canikli yanıtladı

AKP hükümetleri döneminde uygulanan bedelli konusunda beklentilere Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli TBMM bütçe görüşmelerinde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Canikli hükümetin gündeminde bedelli olmadığını söyledi.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Millî Savunma Bakanına  yönelttiği soruda; "Cumhurbaşkanının bir açıklaması dayanak gösterilerek bedelli askerlik için çok sayıda soru geliyor. Hükûmet olarak bu konuda bir çalışmanız var mıdır?” dedi.
 
Gürer ayrıca uzman Çavuşlarında durumunu bakana sordu. Gürer; "Uzman çavuşların taleplerinin sizlere kadar ulaştığını düşünüyorum. Bu konuda 2018 yılı için bir düzenleme ve iyileştirme yapılacak mıdır?”  sorularını yöneltti.
 
 
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli; “Bedelli askerlikle ilgili Sayın Gürer, yanlış not almadıysam bir soru yöneltti. Şu an itibarıyla gündemimizde bedelli askerlik konusu yok, bunu çok net bir şekilde söylemimiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz ortamda zaten böyle bir uygulama doğru da olmaz çünkü çok ciddi bir mücadele yürütülüyor ve bizim sistemimizde de yükümlülük esası çerçevesinde… Hayır, yani tabii, on yıl sonrasıyla ilgili bir şey söyleyemem ben size, beş yıl sonrasıyla ilgili bir şey söyleyemem. Ama şunu söylüyorum biraz daha açmak açısından: Öngörülebilir bir zaman dilimi içerisinde yani şu an itibarıyla, içinde bulunduğumuz an, dönem itibariyle böyle bir çalışmamız, böyle bir düşüncemiz yok.
 
Ayrıca, uzman çavuşlarla ilgili birkaç sayın milletvekili tarafından yöneltilen sorular oldu, Uzman erbaşlara ilk nasıl bir istihkakı ve zatî demirbaş tabanca satın alma hakkının verilmesiyle ilgili düzenleme bu son KHK’da muhtemelen yasalaşacak, tahmin ediyoruz yani olağanüstü bir şey olmazsa, onu buradan ifade etmiş olalım. Ayrıca, yine, uzman erbaşlara bedelsiz tabanca tahsisi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. " dedi 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.