CHP'li meclis üyesinin adaylığı düşürüldü!

CHP'li meclis üyesinin adaylığı düşürüldü!

Karaburun İlçe Seçim Kurulu, Karaburun’dan CHP Meclis Üyeliğine kontenjandan aday olarak yazılan Gazanfer Yavaş’ın adaylık başvurusunu iptal etti.

Yerel seçimlere girecek belediye başkan adayları ve meclis üyeleri adaylarının başvuruyla ilgili incelemelerini devam ettiren il ve ilçe seçim kurulları, 3 Mart günü kesin listeleri ilan edebilmek için yoğun bir çalışma içerisinde. Bir yandan Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için siyasi partiler tarafından verilen adayların, bağımsız adayların incelemesini yapan seçim kurulları, diğer taraftan da adayların adaylıklarıyla ilgili olarak yapılan itirazları inceleyip karara bağlıyor.

Karaburun İlçe Seçim Kurulu’nun AK Partili üyesi Adem Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi kontenjan Meclis Üyesi Adayı Gazanfer Yavaş’ın meclis üyeliği adaylığına itiraz etti. Avcı, CHP’li Meclis Üyesi adayı Yavaş’ın Karaburun Ziraat Odası Başkanlığı görevinden seçim kanuna göre yasal süre içerisinde istifa etmediğini, etmediği için de aday gösterilemeyeceğini belirtti.

gcsonklsgf.jpg

İlçe Seçim Kurulu yapılan başvuru üzerine yaptığı incelemede, YSK seçim kurulunun kamu kurumu niteliğindeki meslek kurullarındaki görevlilerin en geç 1 Aralık 2023 tarihinde bırakmaları gerektiği yönündeki karar var iken, Karaburun Ziraat Odası Başkanı Gazanfer Yavaş’ın 1 Aralık 2023 tarihinde istifa ettiği yine YSK kararına göre bu isteğin kabulünün başvurudan en geç 10 gün içinde başvuru sahibine ve amirliğine tebliğ edilmesi gerektiği, Yavaş’ın istifasının ise 27 Aralık 2023 tarihinde kesinleştiği ve düşmesinin verildiğinin anlaşıldığını belirtti.

İlçe Seçim Kurulu, bu gerçekler ve gerekçelerle Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeliği Kontenjan adaylığının düşürülmesine karar verdi. Kararı Cumhuriyet Halk Partisi Karaburun İlçe Başkanlığına bildirilmesine karar veren İlçe Seçim Kurulu, partiden en geç beş gün içerisinde Gazanfer Yavaş’ın yerine yeni aday bildirilmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum