CHP'li Milletvekili Kılıç: Cumhuriyet’in 2.Yüzyıl Parlamentosu’na yakışmıyor!

CHP'li Milletvekili Kılıç: Cumhuriyet’in 2.Yüzyıl Parlamentosu’na yakışmıyor!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

28. Dönem Parlamento Grubunun aynı zamanda Cumhuriyet’in 2. Yüzyılının Parlamento Grubu olduğunu vurgulayan Kılıç, gazetecilerin ve siyasetçilerin tutuklandığı bir dönemin 2. Yüzyıla yakışmadığını ifade etti. Kılıç, şunları söyledi:

“Montaj videoyla gazeteci Merdan Yanardağ’ın cezaevinde olduğu bir ülkede hukukun üstünlüğünden, demokrasiden bahsedemeyiz. Bu zulmü Meclis tutanaklarına geçirmeyen bu zulme ‘dur’ demeyen, adalet çağrısı yapmayan Meclis değildir 2.Yüzyıl Meclisi.

Hukuk intikam kılıcı gibi kullanılır oldu, cezaevlerinin milletvekillerinden gazetecilerden, siyasetçilerden intikam alma yerlerine dönüştüğü bu düzeni değiştirmek için mücadele etmeliyiz.

Cumhuriyet değerlerini tam anlamıyla hayata geçirerek, ikinci yüz yıla yaraşır bir Türkiye için çalışmalıyız. Demokrasi mücadelesine parti ayrımı olmaksızın birer tuğla koymalıyız.”

CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK

Kılıç, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesini de Meclis kürsüsüne taşıdı ve şöyle dedi:

“Bakın bugün İnsan Hakları Komisyonu toplanıyor, bu toplantının bir üyesi de milletvekili Can Atalay! Nerede? Cezaevinde. Milletin seçilmiş milletvekilinin cezaevinde olduğu bir Meclis değildir 2. Yüzyıl Meclisi.”

“KORUMALAR OMUZ ATIYOR!”

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın odasının kapısının önceki hafta zorlandığı ortaya çıkmış, TBMM Başkanlığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Kılıç, Meclis’te milletvekillerinin yaşadığı sorunları da TBMM gündemine taşıdı:

“Bakın iki hafta önce vekil odama geldiğimde kapımın zorlanarak açıldığını gördüm. Meclis Başkanımız derhal bir soruşturma açtı. Soruşturma devam ediyor. Korkumuz yok ama vekilin güvenlik önlemlerinden kuşku duyduğu bir Meclis değildir, 2. Yüzyıl Meclisi.

Yeni gelen eski Bakan vekillerimiz var, geçen dönemde bazı vekiller koridorlarda korumalarla dolaşıyorlardı, Gazi Meclis’te kimi kimden koruyorlar bu korumalar. Hem de bazen bize, bazen çalışanlara omuz atarak geçiyorlar koridorlardan. On tane korumayla gezilen Meclis değildir 2. Yüzyıl Meclisi.”

FATİH ERBAKAN’A TEPKİ

Kılıç, TBMM’de yaptığı konuşmada, daha önce 15 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini savunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a da tepki gösterdi:

“15 yaş altı doğum, bir yılda yüzde 25 arttı. Bu konu mutlaka Parlamento’nun gündeminde olmalı. Maalesef bunu savunanların bu Meclis’te olması, bu ülke için utanç vesikasıdır.”

PARLAMENTO’NUN EV ÖDEVİ

Sevda Erdan Kılıç, Parlamento’nun yeni dönemde ekonomik sorunlara ivedilikle odaklanması gerektiğini belirtirken, yapılması gerekenleri de tek tek sıralayarak şunları söyledi:

EYT sorunu tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Kademeli emeklilik, Staj mağdurları, Bağkur mağdurları gündemimizde olmalı.

Depremzedelerin tüm sorunları gündemimizde olmalı.

Ehliyet affı ve diğer beklenen af gündemimizde olmalı

Kamudaki öğretmenlerin, mühendislerin kadro sorunu tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Atanmayan üniversite mezunları gündemimizde olmalı.

Adıyaman İsias Otel’de depremde kaybettiğimiz yavruların, canların sorumluları gündemimizde olmalı.

Rabia Naz Vatan, Burak Oğraş, Ali Emir, Volkan Beyhan ve daha nice şüpheli çocuk ölümleri gündemimizde olmalı.

2023’ün ilk 5 ayında 101 kadın katledildi. Kadın cinayetleri gündemimizde olmalı. Kadınların istihdamda ve hayatın her alanında karşılaştığı sorunlar gündemimizde olmalı.

Türkiye maalesef çalışanlar açısından dünyanın en kötü 10 ülkesinden biri oldu hem bu sorunu hem işsizlik sorununu çözmek de gündemimizde olmalı

Umudunu yurtdışına bağlamış gençleri bu ülkede tutacak koşulları sağlamak da gündemimizde olmalı

Çocukların eğitimden sağlığa kadar tüm sorunları gündemimizde olmalı

Çiftçinin emeklinin emekçinin sorunları gündemimizde olmalı”

demiryollarinda-117-kilometreyi-bir-kisi-kontrol-ediyor-1094404-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.