CHP'li Milletvekili Polat: Türkiye itibarını kaybetti

CHP'li Milletvekili Polat: Türkiye itibarını kaybetti

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programında Milletvekilleri ve belediye başkanı, partililerle bir araya geldi,

CHP Karşıya ilçe Başkanlığında düzenlenen programa CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, önceki dönem Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan ile partililer katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay örgüte seslenerek; “demokratik yarış bizim zenginliğimiz, korumak ve geliştirmek de görevimiz. Bu ülkeyi kurtaracaksa CHP kurtaracak, bu inançla her gün seçim olacakmış gibi mücadelemizi diri tutacağız. İnsanlık onuruna yakışan; huzurun ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye'yi yeniden kucaklayacağımız nice bayramlara erişmek dileğiyle” dedi.

3.jpeg

"TÜRKİYE’NİN DURUMU YERİNE CHP TARTIŞILIYOR"

Toplantıda ilk sözü alan ve CHP kurultayının gündemde tutularak, Türkiye’nin gerçek sorunlarının maskelenmeye çalışıldığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Ülkemizde sanki hiçbir dert yokmuş gibi Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim dışında tartışacak konu yokmuş gibi bir tavır var. Ne zaman, neyin, nerede tartışılacağı parti tüzüğümüzde açıktır. Partimizde bir kongre süreci başladı. Bu bir tartışma ortamıdır, yenilenme, tazelenme sürecidir. Genel Başkanımızın önderliğinde cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 48 oy almış durumdayız. Biz seçim sürecinde Anadolu’daydık. CHP her gün yenilenen bir parti olarak değişimin öncüsü olmaya devam edecek” dedi. Türk lirasının son 3 iş gününde döviz karşısında hızla değer kaybettiğini hatırlatan Polat, sözlerini şöyle tamamladı; “Sanki bu sorunlar yokmuş gibi varsa yoksa CHP’deki değişim konuşuluyor. Türkiye itibarını kaybetmiş, varlıklarını fonlar üzerinden devredecek durumda. Biz bunu tartışamıyoruz. Değişimi biz yapacağız, yenilenmeyi biz yapacağız. Sana ne?”

"100 YILDIR DİMDİK AYAKTA DURAN BİR PARTİYİZ"

Programının adı Çağdaş Türkiye İçin Değişim olan CHP’nin yenilenmeyi demokratik şekilde tamamlayacağını belirten Kamil Okyay Sındır, “Biz kurucu ilke ve değerlerine, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve değerlerine bağlı kalan, taviz vermeyen, 100 yıldır dimdik ayakta duran bir partiyiz. Değişim elbette olacak. Bu değişimi demokratik şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün konuşulması gereken konuların en başında içinde bulunduğumuz ekonomik durum olmalı. Bakınız, dünyanın birçok üleşinde varlık fonu var. Bizim gibi cari açık veren ülkelerde değil, cari fazlası olan ve bunu nerede değerlendireceğini düşünen ülkeler de var. Sadece dış ticaret açığımız bir ayda 200 milyar lira. Ekonomi ayaklar altında. Kur farkında rekorlara rekor katıyoruz. Dolar ve Euro şahlandı. Kurun bu durumda olması hepimizin cebinden değer kaybıdır. Asgari ücret ilan edildiğinden bugüne bin lirası eridi gitti. Çiftçinin, esnafın, sanayicinin durumunu konuşmalıyız” dedi.

Türkiye’de siyasi mücadelenin daha da sertleşeceği bir dönemin geldiğini anlatan Atila Sertel, “Son kalan servetlerin iktidardan alınan güçle yağmalanmaya çalışılacağı, direnenlere karşı baskı ve zulmün artacağı, yerel yönetimleri almak için onlar üzerinde kumpaslar kurulacağı, kentlerde işçilerin eyleme sürükleneceği, ekonominin felce uğratılacağı, aklınıza gelebilecek her türlü kötülüğün yaşanabileceği bir döneme girdik. Bu süreç yerel seçimlerde de devam edecek. Bu dönem dik duranların, alnı açık mücadele edenlerin, ‘bunlar da yaşanmış’ denilerek tarihe yazılacağı dönem olacak. İktidarın acımasızca Türkiye’yi yoksullaştırdığı, yüzde 3-5’lik kesimin Karun kadar zengin edildiği, geri kalanın yoksulluğa mahkum edildiği zamanlarda yaşıyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, mahalle delege seçiminden kurultaya kadar uzanan bir sürece girildiğini ifade ederek, “Ne kadar mutluyuz ki bu seçimleri yapabilen bir partiyiz. Yani CHP dışında büyük partilerin hiç birisi böyle bir demokratik yarış sürecini yaşamıyor. Elimizdekinin kıymetini bilmemiz lazım, sonuçta demokratik bir yarış sürüyor. Bu demokratik yarış bizim zenginliğimiz, korumak ve geliştirmek de görevimiz. Bu ülkeyi kurtaracaksa CHP kurtaracak, bu inançla her gün seçim olacakmış gibi mücadelemizi diri tutacağız. Genel Başkanımız diyor ki; ‘ben zamanı geldiğinde partiyi doğru ellere teslim ederim. Bu gemiyi kaptanı olarak o limana götüreceğim, zamanı geldiğinde teslim edeceğim’. Ben bu duruşu için teşekkür ediyorum. O’na inanıyoruz. Birlik beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese karşı durarak hep beraber bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bayramımız, karşılıklı hoşgörü ve paylaşımla taçlanacak güzel günlerin başlangıcı olsun. İnsanlık onuruna yakışan; huzurun ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye'yi yeniden kucaklayacağımız nice bayramlara erişmek dileğiyle. Tüm yurttaşlarımızın güzel bir bayram geçirmesi diliyorum” diye konuştu.

9.jpeg

“ARTIK ET SADECE BAYRAMDA GÖRÜLEBİLİYOR”

Sofraların temel gıdaya hasret kaldığını söyleyen CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, “5 çocuklu terzi Mehmet’in en küçük oğluyum ben. Bayramlarda babamızın aldığı ayakkabımızı başucumuza koyarak heyecanla sabahı beklerdik. Sabah kahvaltımız etinden, sütünden, peynirinden her şeyimiz bir şekilde vardı. Soframız şendi, bayramlıklarımız vardı. Bir terzinin oğlu olarak ben bunları yaşadım. Bugüne baktığımda bayram yaklaştıkça çaresizlikten kahrolan anne babaları görüyorum. AKP sayesinde Kurban Bayramı, evine et gönderilebilen çocuklar için deneyime dönüştü. Artık babalar çocuklarına sadece Kurban Bayramı’nda erişebildikleri eti göstererek ne olduğunu anlatıyor. Dileğim bu yanlışların farkında olan kesimin nicelikten önce niteliğe önem vermesi, doğru insanları doğru yerlerde konumlandırması, çağa uygun yenilikçi yöntemlerle çalışarak bu kötü gidişe dur denilmesidir. Milletimiz içinde olduğu bu durumu hak etmiyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.