CHP'li Oran: “Maltepe Ruhu Harekete Geçmeli”

CHP'li Oran: “Maltepe Ruhu Harekete Geçmeli”

İstanbul Maltepe’de iki milyonu aşkın kişinin katıldığı mitingle son bulan Adalet yürüyüşünü değerlendiren M. Ekrem Oran, Adalet mitinginin bir milad olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara Güvenpark’tan başlattığı ve 9 Temmuz’da İstanbul Maltepe’de iki milyonu aşkın kişinin katıldığı mitingle son bulan Adalet yürüyüşünü değerlendiren M. Ekrem Oran, Adalet mitinginin bir milad olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli, manevi değerlerinin erozyona uğratılmasından, güçler ayrılığının ortadan kaldırılarak demokrasiden uzaklaşılmasından endişe duyan sessiz çoğunluğun Adalet Yürüyüşüyle ayağa kalktığını ifade eden Ekrem Oran; “450 kilometrelik bu kutlu yürüyüş toplumun her kesiminin kabulunü ve desteğini kazanarak her adımda büyüdü, sonunda milyonlara ulaştı. 

9 Temmuz’da Maltepe’de bir araya gelen milyonlar “Hak, Hukuk, Adalet” sloganlarıyla, özgür bir ülkede eşit, adil şartlarda barış ve huzur içerisinde yaşamak isteklerini tüm dünyaya haykırdılar. Adalet yürüyüşüyle milletimiz, baskılara, zulme, hukuksuzluklara boyun eğmeden, çağdaş değerlere tutunarak, kimlik ayrımı, inanç ayrımı yapmadan birarada kardeşçe yaşama iradesini ortaya koymuşlardır.” dedi.

Dünyanın en kalabalık, en uzun en haklı yürüyüşü

İktidar kanadının yürüyüşü görmezden gelmeye çalıştığının, verilen beyanatlarla  işi sulandırmaya çalıştığının altını çizen CHP Çeşme İlçe Başkanı Oran; “Sayın Genel Başkanımızın “seksen milyon için adalet” yürüyüşünü, malum medya görmezden geldi. “Hızlı trene binseydi” gibi demeçlerle işi sulandırmaya çalıştılar. Düzce’de olduğu gibi son derece çirkin yaklaşımlara da maruz kalındı. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu ve yürüyüşe katılanlar dünyanın en kalabalık, en uzun en haklı yürüyüşünü gerçekleştirdiler.. Onlar üç maymunu oynayıp, deve kuşu gibi kafalarını kuma gömseler de milyonların “Hak, Hukuk, Adalet” çığlıkları hedefine ulaşmıştır. Mazlumların hakkı için, tutuklu gazeteciler için, taşeron işçilerin hakları için, KHK’larla görevinden uzaklaştırılan onbinler için çiftçiler için, şiddet maduru kadınlarımız, çocuklarımız için, sınav soruları çalınarak geleceklerine ipotek konan gençlerimiz için yapılan bu yürüyüş ülkemize biçilen karanlık geleceği ortadan kaldıracak büyük bir kıvılcım olmuştur.” dedi.

Maltepe Ruhu Harekete Geçmeli

Maltepe Meydanı’nda bir araya gelen milyonların, güçlerini birleştirerek çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden ayağa kaldıracağına inandığını ifade eden Oran; “Adalet Yürüyüşü’nün amacını ve hedefini anlayan milyonlar, demokratik, çağdaş, adil bir Türkiye için omuz omuza vererek bu yürüyüşü devam ettirmelidir. Hukuku bir kişinin himayesinden kurtararak, seksen milyonun hizmetine sunmak, çağdaş, demokratik, adil bir gelecek yaratmak mümkündür ve Maltepe Meydanı’ndaki milyonlar Türk Ulusu’nun bu ruha ve iradeye sahip olduğunu dünyaya göstermiştir. Hukukun üstünlüğüne inananlar, çağdaş ve demokratik bir gelecek hayali kuranlar, vatanseverler, eşit, adil, huzurlu yarınlar için omuz omuza vererek Ankara Güvenpark’ta başlayan bu büyük yürüşü sürdürmelidir. Bizler birlikte yürüdükçe karanlıklar dağılacaktır. Herkesi çağdaş, demokratik ilkeler çerçevesinde, eşit, adil ve huzurlu bir gelecek için aynı şemsiye altında toplanarak davamıza omuz vermeye ve saflarımızda yer alarak siyaset yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.