CHP'li Pala'dan zehir zemberek "Menderes" açıklamaları

CHP'li Pala'dan zehir zemberek "Menderes" açıklamaları

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Menderes’te yaptıkları çalışmalardan, Belediye Başkanı Bülent Soylu ile yaşadıklarına kadar zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Radyo Romantik Türk’te Doğacan Öz ile Gün Ortası programının konuğu oldu. Başkan Pala, Menderes’te yaptıkları çalışmalardan, Belediye Başkanı Bülent Soylu ile yaşadıklarına kadar zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

1 Yılda yaptıklarıyla ilgili konuşan Pala: “Örgütü gençleştirdik ilçe binasını yeniledik genç kuşak yetiştirmek için çabalıyoruz gençlere ulaşmaya çalışıyoruz.  Eksiklerimiz hala var. İnsana dayalı olmayan bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Yerimize gelenin bizim bıraktığımız basamaktan alıp yukarı taşıması lazım.” ifadelerini kullandı.

Kardeş ilçe projesine de değinen Başkan Ahmet Pala: 

“İl başkanlığımızın başlattığı ‘Kardeş ilçe’ projesi Menderes’e maddi ve manevi alanda destek sunmaktan ibaret. Kardeş belediyelerin imkanlarını da Menderese seferber edebilersek çok güzel sonuçlar elde edebiliriz. Bizim üç kardeş ilçemiz var: Seferihisar, Gaziemir ve Narlıdere. Buradaki deneyimli belediye başkanlarımızın katkısı Menderes için büyük önem arz ediyor. Bu çalışmalar seçim çalışması değil. Menderes’in sıkıntılarına çözümler üretmek istiyoruz.” dedi.

Pala, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu hakkında ise oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Polat Alemdar tarzı…”

“Sayın Bülent Soylu’ya sayın demeden hiç hitap etmedim. Saygı gösteriyorum ama kendisinden aynı karşılığı göremiyorum. Değişik tavırlar içinde. Polat Alemdar tarzı hareketlerde bulunuyor. Ortamı gerekiyor. Biz siyasetçilere düşen toplumu bütünleştirmek, ayrıştırmak değil.

Sayın Soylu Menderesin eski hallerini bilmez. Bulaşık sularının çamaşır sularının aktığı günleri bilmez. Menderes’e daha önce hizmet yapılmadıysa nasıl geldi bu günlere?

“Neden engelleyelim?”

Çukuraltı projesi 2015’te başladı. Projeden haberimiz yoktu. Kredi için iller bankası ve Büyükşehir’e gidiliyor. Büyükşehir %60 katkı sağlamayı kabul ediyor. Bu projeyle ilgili bölge insanından korkunç sayıda şikayetler geldi. Haklı şikayetler de var haksız şikayetler var. Biz önce projeyi anlamaya çalıştık. Menderes Belediyesi’nden projeyi isteyelim ne yapıyorlar bilelim dedik ancak proje verilmedi. Vatandaş bize geliyor, milletvekiline gidiyor derken hengame oluştu.

Kıyı kenar çizgisi projede ihlal ediliyor. İmar planında park gözüken yer betonlaştırılıyor, kumun üstüne beton atıyorlar. Grup başkan vekilimiz, harita mühendisi, gitti ölçüm yaptı. Bunun üstüne dediler ki Chp projeyi engelliyor. Biz neden engelleyelim, Çukuraltı halkı için Menderes’in faydası için yapılacak her şeyi destekleriz. Büyükşehir daha önce de destek verdi. Meslek Lisesi yapıldı. Bu işlerin denetim mekanizması Büyükşehir değil Menderes Belediyesi’dir.

Sayın Soylu bilirkişilerle ölçüm yaptılar dedi. Bu mahkeme rüşvet aldı demek değil midir?
YDK üyemiz Şehrazat Mercan sıkıntıyı duymuş, gidelim bakalım dedi. Birlikte gittik ve orada Soylu’yla karşılaştık. Herhalde Mercan’ı bilirkişi zannetti.

“İsyanımız buna”

Vatandaşın vergisini kumun üzerine beton atmak için kullanıyorsunuz. Oraya gölgelik yapacağız dediler. Büfe yaptılar ve Soylu’yu Karadeniz’de gezdiren kişiye verildi. Bütün yaz alkol satıldı. Şezlong koyup kiraya verdiler. Vatandaşın denize girecek yeri kalmadı bizim isyanımız buna.
Biz hiçbir şeyin yıkılmasını istemiyoruz. Temiz İzmir Derneği ile de bir bağımız yok. Bu dernek daha çok CHP’li belediyeleri mahkemeye vermiş. Hakları vardır.

Burada iki tür siyasi oyun var;”Chp engelliyor” diyecekler bir de Menderes ilçe ile Büyükşehir’i karşı karşıya getirmek istiyorlar.

Kardeş ilçe projesiyle Çukuraltı projesinin hiçbir alakası yok.

Bugünlere gelirken kim vardı?

Sayın Soylu “memlekette 20 şehit vardı bunu konuşmak gerekirdi Chp ise insanları kamyonlara doldurmuş Menderese gelmiş diyor.

Evet konuşulması gereken konu bu. ‘Bugünlere gelirken işbaşında kim vardı’ konuşulması gereken bu. Bunca şehit varken kendi parti büyükleri köprü açılışı yapıyor, Tire’de açılış yapıyor kendisi de belediye personelini zorla oraya götürüyor, onlara bir şey yok.

Hakkın var mı ?

Menderes’te sünnet şöleni düzenliyor. Bizde destekliyoruz çok güzel bir uygulama. Peki bu çocukları kamyonlara niye dolduruyorsunuz.? Belediyenin o kadar makam aracı var. Bu çocukların ileride yaşayabileceği travmayı düşünebiliyor musunuz? Bu travmayı yaşatmaya hakkın var mı senin? Kamyona teröristleri doldurup sınır kapısından geçiren biz değildik. Bu çocukları kamyonlara dolduran da Chp değil.

“Hoş geldiniz derdim”

Aziz Kocaoğlu’nun nezaket konusundaki hassasiyetini herkes iyi bilir. Büyükşehir belediye başkanı kalkmış Menderes’e gelmiş. Ben olsaydım iner ‘hoş geldiniz’ derdim.

Sosyal medyada yapmış olduğu hakaretlerden sonra dava konusu oldu. Hal böyleyken Aziz Kocaoğlu’nu nezaketsizlikle itham etmeyi halkımızın takdirine bırakıyorum.

Selam vereni işten atıyor

Onlarca yüzlerce kişiyi işten attı. Bana selam vereni işten atıyor diye belediye personeline selam vermekten korkuyorum yön değiştiriyorum.

İlçe yöneticimiz nikah şahidi diye nikahı kıymıyor. Ben bu nikahı kıymam diyor.

Bu bölücülük değil de nedir?

Vicdansızlıktır bunlar. Bölücülük budur.

Biz birlikte yaşamaya devam edeceğiz

Sayın Soylu başkanlığı bitince gidecek bir devlet kurumunda müdürlük yapacak. Biz bu insanlarla Menderes’te yaşamaya devam edeceğiz. Biz düşman olamayız birlikte yaşıyoruz.

Gümüldür-Özdere Bölgesine yapsaydınız dedik

Hastane konusunda biz şunu söyledik. 7 dakika mesafede Gaziemir’de Nevvar Salih İşgören Hastanesi var ve burada uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor. Bu hastaneyi buraya yapana kadar Gümüldür Özdere bölgesine yapsaydınız dedik. Ya da Menderes, Torbalı, Selçuk üçü de Ak Partili belediye. Bir araya gelseydiniz de buraya daha büyük bir bölge hastanesi yapsaydınız dedik. Biz bunu söylüyoruz bize “vay efendim hastane yapılmasına karşısınız” diyor.

Bu paralar nereye gitti

Göreve geldiğinde önceki başkan eski parayla 13 trilyon var kasada demişti.  39 milyon lira kredi çekme yetkisi aldı. Bu paralar ne oldu? Menderes’in geleceğini ipotek altına alıyorlar.

Görevimiz denetim

Biz Menderes’te muhalefetiz. Muhalefet olarak bizim görevimiz denetim. Başkan Soylu bundan rahatsız olmasın. Hatta mutlu olsun. Bundan Menderes karlı çıkar. Ortaya düzgün işler çıkar.

Referanduma hazırız, gereğini yapacağız

Biz olası referanduma hazırız. Menderes’te gereken çalışmaları yapıyoruz,yapacağız. Menderes’te Mhp’li seçmenin %90 oranda hayır diyeceğini ön görüyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.