CHP'li Purçu: "Hükümetin karnesi sıfır"

CHP'li Purçu: "Hükümetin karnesi sıfır"

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU EKONOMİDEKİ KÖTÜ GİDİŞATI RAKAMLARLA ORTAYA KOYDU

 

CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, TBMM Genel Kurul’da vatandaşların sesi oldu. Ekonomik verilerle Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dair tespitleri tek tek açıklayan Milletvekili PURÇU, “Garibanın, işsizin, vatandaşın hakkını nereye kullanıyorsunuz, bunu burada hükümetin yetkilileri gelsin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına anlatsın” çağrısında bulundu.

İktidar partisinin karnesine bir göz atalım diyen CHP’Lİ PURÇU, hükümete İşsizlik Fonu’nu nereye, ne şekilde kullandığınızı açıklayın çağrısında bulundu, staj mağdurlarının sorunlarını dile getirdi, tüketici borçlarından ihracata, artan vergi yükünden, borçlara vatandaşın yaşadığı sıkıntıları ortaya koydu:

GARİBANIN, İŞSİZİN HAKKI NEREDE?

“İşsizlik Fonu diye bir fon var Türkiye'de. Bu fon, 114 milyar lira On beş yılda işsiz vatandaşlarımıza dağıttığınız bedel 17 milyar lira.100 milyar lirayı fonun amaçları dışında başka yerlere kullanıyorsunuz. Bunu nereye kullanıyorsunuz bize izah edin. Garibanın, işsizin, vatandaşın hakkını nereye kullanıyorsunuz, bunu burada hükümetin yetkilileri gelsin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına anlatsın.”

STAJ MAĞDURLARINA HAKSIZLIĞA SON VERİN

Yıllardan beri meslek Lisesi’nde eğitim gören çocuklarımız staj yapıyorlar. Farklı sektörlerde staj yaptılar; onların staj başlangıcını sigorta başlangıcı olarak kabul etmiyorsunuz. Bu, haksızlıktır, adaletsizliktir. Bunu da Hükûmet olarak yerine getirmenizi talep ediyoruz.

ASGARİ ÜCRET İNSANA YAKIŞIR ŞEKİLDE ARTIRILMALI 

Asgari ücret zaten ülkemizin kanayan yarası. 1.400 liraya kim geçinecek bir ayda? Kira mı ödeyeceksin, elektrik mi ödeyeceksin, çocuk mu okutacaksın, ne yapacaksın? Hadi bunun cevabını verin. Bu asgari ücretin insana yakışır şekilde düzeltilmesi gerekiyor sevgili arkadaşlar.

AİLE GELİRİNİN BORCA ORANI: % 4,7’DEN %57’YE!

Aile gelirinin borca oranı 2002'de 4,7'ydi. Vatandaş aylığını ya da maaşını çektiğinde yüzde 4,7'sini borca verebiliyordu, geçiniyordu. Şimdi bu oran ne kadar biliyor musunuz? Yüzde 57! Vatandaş daha parasını, aylığını almadan yüzde 57'si borca gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ayıbıdır, bunu düzelteceğiz. Tüketicilerin borcu 2002'de 6,6 milyar liraydı. Şimdi ne kadar?420 milyar lira…

KÖYLÜNÜN HAKKINI VERİN

Çiftçilerin borcu 5,5 milyar liraydı. Şimdi ne kadar? Çiftçilerin borcu 74 milyar lira, çiftçi bitmiş.

Bu Hükümet köylerin tabelasını niye kaldırdı? Hani köylü milletin efendisiydi? Kaldırdınız, mahalle yaptınız ya, dağ başındaki köyler mahalle oldu. Köyler mahalle olur mu? Köylünün hakkını geri verin. Köylü, köylü olarak kalacaktır.

SOSYAL BOZULMA HAT SAFHADA

Boşanmalar sizin döneminizde yüzde 37 artmış. Sosyal yapımız bozulmuş, sizin döneminizde boşanmalar artmış. Fuhuş yüzde 790, adam öldürme yüzde 261 artmış, çocuk istismarı yüzde 434 artmış; uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 artmış, altı yılda 17 kat artmış.

Genç nüfusun işsizlik oranı üç yılda yüzde 17'den yüzde 20'ye gelmiş. Şu an gerçek işsizlik oranımız yüzde 16,2…

HÜKÜMETİN EKSİ KARNESİNDEKİ YÜKSELEN TEK ŞEY: VERGİ YÜKÜ
Artan tek bir şey var: Vergi gelirleri… Vatandaşın üstündeki vergi yükü artmış. Orada bir artı var, eksi yok. 2014'te 352 milyon lira alınıyormuş vatandaştan, şimdi 430 milyon...

Toplam iç ve dış borcumuzu söyleyeyim: Son üç yılda 612 milyon liradan 842 milyon lira olmuş borcumuz. Vatandaşın borcu, devletin borcu, iç ve dış borcu artıyor. Rakamlara bakın. İyi mi gidiyoruz, kötü mü gidiyoruz, bakarsınız, öğrenirsiniz.

Maşallah, çok iyi gidiyoruz. Daha da gidecek. Yarış atı gibi gidiyor maşallah dolar. Euro aynı şekilde… En yoksulla en zengin arasındaki fark gittikçe artıyor ve siz "hükümet başarılı" diyorsunuz.

Paralar Man adasına mı gidiyormuş? Fakirin, garibanın eli sizin boynunuzda. Sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU hesap uzmanıdır. Bu partinin Genel Başkanı hesap uzmanıdır, elbette hesap sorar. Araştırın, hak, hukuk, adalet neyse yerine getirin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.