CHP’li Sertel’den hodri meydan: Bütün siyasetçiler mal varlıklarını açıklasın

CHP’li Sertel’den hodri meydan: Bütün siyasetçiler mal varlıklarını açıklasın

Sertel: Zarrab’a plaket veren Bakanlar topluma açıklama borçlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Türkiye’de siyaset yapan herkes, başta CHP milletvekilleri, belediye başkanları olmak üzere AKP, MHP ve HDP’li belediye başkanları, milletvekilleri ve elbette Cumhurbaşkanı dahil herkes mal varlığını açıklasın. Var mı o cesaret? Kim neredeymiş nereye gelmiş? Ne satmış ne almış ortaya dökülsün? Kimin hangi ülkede neyi var görelim” dedi.

Dönemin HAS Parti Genel Başkanı, bugünün Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı döneminde Cemiyeti ziyaret ettiğini ve kendisine “Karun kadar zengin oldular. Çok çaldılar” dediğini açıklayan Sertel, “Numan bey, siz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Reza Zarrab’a İhracat Şampiyonu ödülünü verdiğiniz için pişman mısınız?  Bugün bir özeleştiri yapıyor musunuz? Ne düşündüğünüzü ne hissettiğinizi çıkıp Türkiye toplumuna anlatmanız lazım” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, partisinin İzmir Aliağa, Menemen ve Kemalpaşa’da gerçekleştirilen kongrelerde son günlerde kamuoyunun gündemini oluşturan yolsuzluklara dikkat çekti ve hodri meydan dedi. AKP iktidarının yolsuzluklarını CHP’ye çamur atarak kapatmaya çalıştığını ifade eden Atila Sertel, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyerek haksız ve hukuksuz zenginleşenler var. Biz kapı çalarken başkaları kutu çalıyordu. Kutular içinde milyon dolarlar götürmüşler ama şimdi hiç bir şey olmamış gibi CHP’ye çamur atmaya çalışıyorlar. Bu çamur bizlere asla yapışmaz” dedi.

“SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİ”

CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasını eleştiren ve kınayan Sertel, bir belediye başkanını görevden alacak tek mercinin “halk” olduğunu söyledi. Sertel, şöyle devam etti:

“Ataşehir Belediye başkanımızdan sonra şimdi birkaç belediyemizle de ilgili görevden alınma söz konusuymuş. Bunlar bu ülkeyi kargaşaya, kapışmaya götürmek ve sadece ve sadece insanları kutuplaştırmaya yönelik bir sistem kurmak istiyorlar. Kendi belediye başkanlarını hukuksuz bir şekilde görevden aldılar. Milli iradeye saygı nerede kaldı? Seçimle gelen seçimle gitmeli. Bir kişi istedi diye gidecekse seçimlere gerek yokki!  Böyle bir demokrasi olur mu? Battal İlgezdi kendi mahkemeye giden, beni sorgulayın diyen biri. Ama görevden alındı. Kendi belediye başkanlarını milli iradeyi yok sayarak görevden aldılar. Bir belediye başkanını görevden alacak tek merci halktır. Hangi cesaretle alıyorsunuz?”

“PLAKET VERENLER AÇIKLAMA YAPSIN”

Konuşmasında ABD’de yargılaması devam eden Reza Zarrab’a da değinen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Zarrab’a plaket takdim eden Numan Kurtulmuş ve Nihat Zeybekçi’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. “Siz bugün ajan ilan ettiğiniz ancak o günün hayırsever işadamı Reza Zarrab’a plaket verdiğiniz için pişman mısınız” diyen Sertel, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’la ilgili özel bir anekdotu da paylaştı.

KURTULMUŞ: ÇOK ÇALDILAR

CHP İzmir Milletvekili Sertel, şunları söyledi:

“HAS Parti’nin eski genel başkanı ve bugünün Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptığım dönemde cemiyetimizi ziyaret etmişti. O gün basına kapalı çok şey konuştuk. Ancak bana dediği bir şeyi açıklamadan edemeyeceğim. Kurtulmuş bana o gün, ‘Karun kadar zengin oldular. Çok çaldılar” demişti. Bunları diyen kişi bugün bu menfaat işleri içinde önce partisini ve kendisine destek verenleri yarı yolda bıraktı ve utanç tablosu içinde yerini aldı verirken utanmadınız mı, sıkılmadınız mı? Numan bey, siz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Reza Zarrab’a İhracat Şampiyonu ödülünü verdiğiniz için pişman mısınız?  Bugün bir özeleştiri yapıyor musunuz? Ne düşündüğünüzü ne hissettiğinizi çıkıp Türkiye toplumuna anlatmanız lazım. Nihat Zeybekçi için de aynı şeyler geçerli. Denizli’den efe çıkar, yürekli adam çıkar. Siz Reza Zarrab’a plaket verdiniz. Hangi gerekçeyle verdiniz? Size o emri kim verdi? O kişi ile ilişkileriniz hangi noktadaydı. Bunları açıklamak zorundasınız.”

“KOL SAATİ DEVEDE KULAK”

Reza Zarrab’ın dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon Avro rüşvet verdim dediğini hatırlatan Atila Sertel, “Reza Zarrab, sadece Zafer Çağlayan’a verdiği rüşvetin 45-50 milyon Avro olduğunu diğer para birimlerinde de ayrıca rüşvet verdiğini mahkemede açıkladı. Biz Zafer Çağlayan’ın 700 bin liralık kol saatini konu edinmişken meğerse o saat devede kulakmış. Bunlar deveyi bütünüyle götürmüşler. Bakara-Makara diye Kuran-ı Kerim’le alay eden Egemen Bağış’ı da unutmadık. Genel Başkanımızın açıkladığı MİT raporunda Reza Zarrab’ın tehlikeli olduğuna ve Bakanlarla iş tuttuğuna yer verilmiş. O dönemin Başbakanı bu dönemin Cumhurbaşkanı’na bilgi notu göndermiş. O raporun gereği o gün yapılsaydı Reza Zarrab, bugünTürkiye’de yargılanırdı. Şimdi bu olayı milli mesele haline getirmek istiyorlar. MİT’in raporunu görmezden geldiler. Çok kısa bir süre hapiste yatırdılar sonra beraat ettirdiler. O gün beraat ettirmeselerdi şimdi ajan dedikleri adam Türkiye’de yargılanıp cezasını da bu ülkede çekerdi” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.