CHP'li Sözüpek'ten Kaymakam Tunç'a; "Göreviniz ayrıştırmak değil birleştirmektir!"

CHP'li Sözüpek'ten Kaymakam Tunç'a; "Göreviniz ayrıştırmak değil birleştirmektir!"

Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'u siyasi faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek, "Göreviniz ayrıştırmak değil birleştirmektir" dedi.

Türkiye'nin kader seçimi olarak değerlendirilen 24 Haziran Genel Seçimleri yaklaştıkça siyasette kızışıyor. Ana Muhalefet Partisi CHP'nin sık sık dile getirdiği, "Mülki amirler seçime müdahil olup partili gibi davranıyor" iddiasına Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek'te katıldı.

d8151fa6-16e2-4b34-bdbd-388e4e6bf2cc.jpg

Sözüpek; Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'u siyasi faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek şunları ifade etti;

"Sayın Kaymakamımızın ünvanı 'Karabağlar Kaymakamı'dır. Bu ünvan nedeniyle kendisi yaklaşık 500 bin Karabağlarlı hemşehrimize eşit mesafede olmak zorundadır. Ama üzülerek belirtmek isterim ki maalesef sayın kaymakamımız bir zümrenin, bir partinin kaymakamı gibi hareket etmektedir. Bu tavır oturduğu koltuğun gereği değildir. Karabağlar halkı kendisinden eşit ve adil bir yaklaşım beklemektedir."

"Siyasetin kuralları bellidir"

Kaymakam Tunç'un alanen siyasi tavır belirleyerek hareket ettiğini de iddia eden CHP'li Sözüpek; Devlet memurlarının siyaset yapma şartları bellidir. Sayın Kaymakamımızın da gönlünde bir parti olabilir. Yakın çevresinin ve o parti üyelerinin iddia ettiği gibi 2019 yerel seçimlerinde o partiden Karabağlar Belediye Başkanlığı için aday da olabilir. Ama bu adaylık için oturduğu koltuğun nimetlerini ve gücünü kullanması etik değildir. Madem gönlünde adaylık var, kamu imkanları ile değil, koltuğunu bırakarak normal vatandaş gibi eşit şartlarda siyaset yapsın. AKP'li vekiller ve meclis üyeleri ile ev ev dolaşıp siyasi ikbal için çalışmak yerine kentin yarım kalan projelerini tamamlanması için girişimlerde bulunsun" dedi.

"Karabağlar'ı çok seviyor ise Belediye ile beraber çalışsın"

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'a belediye ile birlikte Karabağlar'a hizmet edelim çağrısı da yapan Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, "Gelin yerel yönetim ile Mülki idare el ele verip Karabağlarımızı daha yaşanır cazibe merkezi bir kent haline getirmek için birlikte çalışalım. Bu konuda yerel yönetim olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Fakat mülki idareden gerekli desteği göremiyoruz. Sürekli belediyeye karşı bir muhalefet var. Bu da kente zarar veriyor" diye konuştu.

Kaynak: Gerçek Haberci
              Gazete Ege
              Öncü Şehir
              Akmedyahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.