CHP'li Yedekci, Çağlayan Adliyesi'ne çağırdı

CHP'li Yedekci, Çağlayan Adliyesi'ne çağırdı

CHP İstanbul Milletvekili Gülay YEDEKCİ, 19 Şubat Pazartesi günü saat 11.00'da İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bağırmadığı için tecavüzcüleri serbest bırakılan Sinem ve sesini duyuramayan bütün kadınlar için bağırmaya davet etti.

 

Yedekci, sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı video ile dayanışmaya davet ederken mevcut iktidarın bir gecede geçirdiği torba yasaları hatırlattı ve sapıklar için çıkarılacak yasanın çıkarılmamasındaki amacı sordu.

Yedekci, "Camide, hastanede, evde, parkta, okulda; her yerde çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler istismar ediliyor. Önce kadına, 'sus', 'kahkaha atma', 'yüksek sesle konuşma' dediler. Şimdi kadın bağırmıyor diye beş tane şerefsizi beraat ettiriyorlar. Sanki engelli kadının rızası varmış gibi bir intiba uyandırıyorlar.  Bu nasıl bir vicdandır? Bunu anlamak mümkün değildir. 22 yaşında zihinsel engelli bir vatandaşımızın başına gelenler ancak on altı haftalık hamileyken ortaya çıkıyor. Ve onu mağdur eden beş kişi salıveriliyor. Neden? Kadın bağırmadı diye. Önce, 'kırmızı ruj sürdü' tecavüz edilebilinir dediniz. Sonra, 'mini etek giydi' tecavüz edilebilinir dediniz. Şimdi ise diyorsunuz ki, 'bağırmadı' diye tecavüzcüler salıverilebilir. Sizi anlamıyoruz, zihniyetinizi hiç anlamıyoruz. Bir gecede bütün yasaları çuval çuval, torba torba çıkarmayı biliyorsunuz da bu sapıklar için neden yasa çıkarmıyorsunuz? Amacınız ne?" dedi.

Sinem ve bağıramayan bütün kadınlar için bağıracağız

   Sapıklıkların son bulması ve bir daha yaşanmaması için dayanışmaya davet eden Yedekci, "Biz, bağıramayan, sesini çıkaramayan bütün kadınlar için Pazartesi günü saat 11.00'da İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde olacağız. Sesimiz yırtılana kadar, en yüksek sesle, Sinem ve bağıramayan bütün kadınlar için bağıracağız. Sizleri de dayanışmaya davet ediyoruz. Bu sapıklık son bulsun, bir daha yaşanmasın!" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.