CHP’Lİ YİĞİT’TEN 23 BAKANA 23 ÖNERGE

CHP’Lİ YİĞİT’TEN 23 BAKANA 23 ÖNERGE

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, AK Parti hükümetlerinin işbaşında olduğu 2002’den bu yana İzmir’e yapılan yatırım ve projeleri mercek altına aldı.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 15 yıl boyunca İzmir’e yapılan yatırım ve projeler için İçişleri, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları dışındaki icracı 23 Bakanlık için 23 önerge hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Yiğit, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den bu güne kadar İzmir’e yapılan yatırımları, projeleri ve verilen sözleri mercek altına aldı. Yiğit, her seçim ve referandum öncesi vaat edilen, söz verilen ve temel atma törenleri düzenlenen sayıları onlar ve yüzlerce olan ve toplamda 1000’i aşan proje ve vaatlerin hangilerinin yaşama geçirildiği, devam edenlerin hangi aşamada olduğu ve ne zaman tamamlanacağıyla ilgili icracı 23 bakanlığa 23 önerge hazırladı. İçişleri, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları dışındaki bakanlıklar için hazırlanan ve TBMM Başkanlığı’na sunulan önergede şu sorulara yer verildi:

1-Bakanlığınız ile bakanlığınıza bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından 2002 yılından 2017 yılına kadar İzmir’e toplam ne kadar yatırım yapılmıştır? Bu yatırımlar nelerdir?

2-Bakanlığınızın faaliyet kapsamında olan ve 2002 yılından itibaren başlatılan proje ve yatırımların hangileri tamamlanarak hizmete geçmiştir? Bu proje ve yatırımlar için toplam ne kadar harcanmıştır?

3-Bakanlığınızca halen İzmir’de hangi proje ve yatırımlar yürütülmektedir? Bu proje ve yatırımların tamamlanmasına yönelik öngörülen tarihler nelerdir? Bunların proje ve yatırım bazında bedeli ne kadardır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.