CHP'li Yücel: Ekonomiyi batırmış olmanız umurunuzda değil

CHP'li Yücel: Ekonomiyi batırmış olmanız umurunuzda değil

CHP İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel akaryakıtta ÖTV artışına tepki göstererek, "Ekonomiyi batırmış olmanız umurunuzda değil. Sizin derdiniz; şahsınız ve şürekanızın yaşadığı bolluk ve şatafat içindeki koşulların devam etmesi" dedi.

MEDYA EGE - Akaryakıtta alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarının yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel, artış kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"Bitkisel hayata soktuğunuz ekonomiyi kurtarmak için yoksul ve emekçi halkın daha ne kadar sırtına basacaksınız" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Yücel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Aslında ekonomiyi batırmış olmanız umurunuzda değil. Sizin derdiniz; şahsınız ve şürekanızın yaşadığı bolluk ve şatafat içindeki koşulların devam etmesi.
En son ne zaman kendi paranızla araç deposunu doldurup km/maliyet hesabı yaptınız? Herhalde 30 yılı geçmiştir.

Kendi ifadenizle Türkiye'nin ekonomisinden sorumlu zat olarak, tarladan pazar tezgahına gelecek mahsülün fiyatını, bu akaryakıt zamlarıyla, nasıl frenleyeceksiniz?

Halk Bankası'nı dolandırmakla suçladığınız Mehmet Şimşek'in ne özelliği var, anlayan yok.

Sokaktan birini çevirip 'devletin gelirlerini artırmak için ne yapalım' diye sorsak o da 'zam yapın' der.

Madem Hazine ve Maliye Bakanı'na zam yapma, vergileri artırma, faiz artırma izni verecektiniz, Nureddin Nebati 'yi neden görevden aldınız? Ona da zam yetkisi verseydiniz, o en kralını yapardı."

deniz-yucel.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.