"CHP'nin Atatürk ile HDP'yi bir araya getirmesine engel olacağız"

"CHP'nin Atatürk ile HDP'yi bir araya getirmesine engel olacağız"

Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak SKM Başkanı Nurullah Arık ile ilçe başkanlığı yöneticileri ile mahalle başkanları katıldı.

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, 16 Nisan 2017'de yapılacak halk oylamadı hazırlıkları kapsamında Mahalle Başkanları ile toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak SKM Başkanı Nurullah Arık ile ilçe başkanlığı yöneticileri ile mahalle başkanları katıldı.

Neden sistem değişikliğine gittiklerini anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Kısa zaman önce yaşadığımız bir örnek var. 7 Haziran seçimlerine girdik, meclis dört partili tablo ile ortaya çıktı. Aldığımız oy oranı ile tek başına iktidar olacak çoğunluğu sağlayamadık. Bizim dışımızda da başka bir alternatif çıkmadı. Ülke yönetilemez bir konum içine girdi. 12 Temmuz'dan itibaren PKK yoğun şekilde saldırılarına devam etti. Ayağımız takıldı hemen üzerimize gelmeye başladılar. Geçmişte koalisyon dönemlerine girmeyeceğim bile. 7 Haziran'da yaşadığımız tabloyu bir daha yaşamamak adına Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine hep birlikte evet dememiz gerekiyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı iki dönem seçilebilecek

Cumhurbaşkanı'nın meclisi feshetme yetkisinin olmadığını söyleyen Kaya, "Bugünkü anayasada meclisi feshetme yetkisi var. Yeni anayasayla bunu ortadan kaldırıyoruz. HDP ile CHP'nin 'Tek adamlık geliyor. Diktatörlük geliyor' söylemlerini ortadan kaldırıyoruz. Bu sistemle birlikte tek adamlığı ortadan kaldırıyoruz. Cumhurbaşkanı 5 artı 5 iki dönem seçilebilecek. Demirel 6 defa gitti 7 defa geldi" dedi. Saysak 10 tane lider çıkartamayız. Yeni sistemde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun en çok korktuğu hadisenin ne olduğundan da bahseden Kaya, "Artık milletvekili olan Cumhurbaşkanı da olamayacak Bakanda olamayacak. Her parti kendi liderini Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlerde çıkaracak. Kaybettin, milletvekili de değilsin. Siyasi hayatın da bitti. Amerika'da kaybeden adayın bir dahaki seçimde aday olduğunu görüyor musunuz? Bunların en çok korktuğu hadise bu. Bugüne kadar girdiği bütün seçimleri kaybetmiş Kılıçdaroğlu'nun o partide genel başkan olarak kalabilme şansı olamayacak" dedi. 

'Rejim değişiyor' yalanını uyduruyorlar

2002'de yüzde 34 ile iktidar olduklarını hatırlatan Kaya, "Meclisin işi bitti diyorlar. Tam aksine meclis daha da kuvvetleniyor. Cumhurbaşkanı'nın eylemleri meclisin denetiminde olacak. Cumhurbaşkanı'nın bazı yetkilerini kırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı tüm eylem ve işlemlerden sorumsuzdur. Biz ne yapıyoruz? Yeni sistemle Cumhurbaşkanı'nı yargı denetiminin içine alıyoruz. Cezai sorumluluk getiriyoruz" dedi. 'Türkiye'de rejim değişiyor' yalanının uydurulduğunu anlatan Kaya, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bu yolda, kurduğu bu ülkeyi en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz. Anayasamızda Türkiye devleti ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bir bütündür der. Mecliste siyaset yapma sıfatıyla seçilmiş, Kandil'in PKK'nın sözcüsü bir HDP var. Siyaset yapma dertleri yok. Kandil'in yaptıklarına nasıl destek oluruz diye uğraşıyorlar. Bunların derdi kan. Rejimi tehdit eden bir yapı varsa o da HDP" diye konuştu. 

CHP, HDP'nin peşine takılmış

Atilla Kaya, "İzmirli hemşerilerimiz CHP'yi sırtında taşıdı. Bunlar da şımardı. Yapacak siyaset bulamadılar. Belediyelerdeki halleri zaten belli. Belediyeleri yönetemiyorlar. Tembel bir anlayış içerisindeler. Şimdi ne yapıyorlar? HDP'nin peşine takılmış yollarına devam ediyorlar. İzmirliler olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile HDP'yi CHP'nin bir araya getirmesini engelleyeceğiz. Bu bayrak ve vatan düşmanlarını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir araya getirmelerine engel olacağız. Yeni sisteme ilk tepki Kandil'den geldi. Cemil Bayık'tan geldi. Biz İzmirli hemşerilerimize şimdiki CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP değil. İçine HDP kaçmış bir CHP var. Hayır cephesinde HDP var. PKK var. FETÖ var. Bunlar hep beraber hayır diyorlar" dedi. Konak Belediyesi'nin terör örgütüyle ilişkisi nedeniyle 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Kültür Sanat Koordinatörü Orçun Masatçı ile ilgili de konuşan Kaya, "Konak Belediyesi'nin ve Konak'ı yöneten Başkan Sema Pektaş ile ilgili çok üzücü süreçler yaşadık. Biz o acı günleri yaşarken, Konak Belediyesi'nde görevlendirdikleri yerlerden kimler çıktı biliyorsunuz. HDP, Konak Belediyesi'nde en üst noktaya kadar, yönetime kadar girmiş durumda" diye konuştu.

Dirilişin miladı olacak

Toplantıda konuşan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, referandumun büyük Türkiye'nin yeniden dirilişinin miladı olacağını vurguladı. Hep birlikte bu tarihe hep birlikte tanıklık edeceklerini anlatan Yıldırım, " Sandıklarımızı güvenlik altına alacağız. Kararsız olan kitleyi sandığa götürüp evet mührünü Türkiye'nin geleceğine basacağız. Gerçekten kritik bir süreçteyiz. Ülke olarak ya çıkış ya çöküş. Ben bu halk oylamasını böyle değerlendiriyorum. 16 Nisan akşamı inşallah şahlanışın başlangıcı olacak. Yeniden büyük Türkiye'nin ayak seslerini herkes duyacak. İşimiz hiç kolay değil. Her seçimden daha çok zor ve önemli bir halk oylamasının arifesindeyiz. Halkın geleceğini tayin edecek olan bir yönetim sisteminin halk oylamasına sunumudur" dedi. 

Bölücü unsurlar yan yana gelmiş

Başkan Yıldırım, "Şer cephesinin yanında kimler var görüyorsunuz. CHP başı çekiyor. FETÖ, PKK, Kandil, DHKPC. Ne kadar bölücü unsur varsa hepsi yan yana gelmiş. Karşılarında bu ülkenin evlatları var. Kazanan milletimiz devletimiz olacak. Kazanan bizlerden umudunu kesmemiş olan mazlum milletler olacak. Seçim kampanyasını sokaklarda, mahallemizde yürüteceğiz. İki partinin toplamı şu yapar demeyeceğiz. Rehavete kapılmayacağız. Siyasette 2 kere 2 dört etmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 partiye sandığa gömdüğünü unutmayın" dedi. 18 maddeyi okuyan vatansever hiç kimsenin buna karşı durmayacağını vurgulayan Yıldırım, "Karşı taraf milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyor. Bize yüzde 50 yetmez. Biz yüzde 50 ile halk oylamasını geçirmek istemiyoruz. Cumhurbaşkanı'nı halk seçsin oylamasında yüzde 69 çıkardık" dedi. 

15 Temmuz'da meydana inen ilk teşkilatız

15 Temmuz'da meydanlara inen ilk teşkilat olduklarını söyleyen Yıldırım, "Konak İzmir'in kalbi, amiral gemisi. Konak'ta alacağımız her oy İzmir geneline bir çarpı olarak yazılacak. İddia ediyorum bu teşkilat AK Parti tarihinde en ciddi çalışmayı yapacak ve Konak'tan da bu seçimlerde en yüksek oyu çıkartacak. Size güvenerek bu sözü veriyorum. İnşallah 16 Nisan akşamı mahcup olmayacağız. Konak'ta girilmemiş bir tek ev bırakmayacağız. 380 bin nüfusumuz var. Her ekibe 5 bin kişi düşecek. 80-85 ekip ile iki ay boyunca sahada olacağız. Sayın vekillerimiz de bize destek verecekler" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.