CHP'yi otomatik silahla tehdit etmişti, gözaltına alındı

CHP'yi otomatik silahla tehdit etmişti, gözaltına alındı

CHP'lilerin "Adalet Yürüyüşü" başlatmasının ardından AK Parti Gençlik Kolları üyesi şahıs elinde otomatik silahla poz verip tehdit etmişti.

Düzce'de AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aybek, MP5 makineli tabanca ile çektirdiği fotoğrafı, "Vur de vuralım, öl de ölelim. Reis meydanlar boş değil, emrin yeter" notuyla sosyal medya hesabında paylaştı. Olayın basına yansıması üzerine ise Aybek 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya teşvik etmek' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Aynı zamanda erkek kuaförü olan Mehmet Aybek, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanması üzerine CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatma kararı almasından sonra MP5 makineli tabanca ile çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaştı. AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Aybek’in, fotoğraf ile birlikte, “Vur de vuralım, öl de ölelim. Reis meydanlar boş değil, emrin yeter” notunu yazması dikkat çekti. Aybek, yaklaşık 6 saat sonra bu fotoğrafı sayfasından kaldırdı.

gozalti2.jpg

GÖZALTINA ALINDI

Mehmet Aybek’in, MP5 makineli tabanca ile çektirdiği fotoğrafı Facebook hesabında paylaşmasıyla ilgili haberin basında yer alması ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Aybek, soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya teşvik etmek’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Elindeki tabancanın kurusıkı olduğunu ve kentte bir av bayisinde söz konusu fotoğrafı çektirdiği belirtilen Mehmet Aybek’in poliste sorgusu sürüyor.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, sosyal medyada yayınladığı silahlı fotoğraf nedeniyle tepkilere neden olan Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi Mehmet Aybek hakkında yazılı açıklama yaptı. Aybek’in yönetim kurulu üyeliğinden istifasının istendiğini belirten Keskin şöyle konuştu: “Ak Parti Düzce Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi Mehmet Aybek´in sosyal medya aracılığı ile yapmış olduğu AK Parti ilke ve teamüllerine uygun olmayan paylaşımdan dolayı, emniyet birimleri gerekli tahkikatları yapmakta olup, AK Parti teşkilatı olarak bunun takipçisi olacağız. 10 milyona aşkın üyesi bulunan AK Parti teşkilatları içerisinde parti söylem ve politikalarına aykırı söylemlerde bulunan kişiler çıkmakla beraber bu söylemler kişisel fikirlerdir. AK Parti teşkilatlarını bağlamaz. Mehmet Aybek´in yapmış olduğu bu paylaşımdan dolayı Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeliğinden istifası istenmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.