Çiğli Belediyesi'nden uzay meraklısı çocuklara davet

Çiğli Belediyesi'nden uzay meraklısı çocuklara davet

Çiğli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada uzay meraklısı çocuklar, Astronomi, Havacılık ve Uzay Kampüsüne davet edildi.

MEDYA EGE - Çiğli Belediyesi tarafından genç nesillerin astronomi ve uzay bilimiyle bağını kuvvetlendirmek amacıyla projelendirilen Çiğli’nin ilk havacılık müzesi Astronomi Havacılık ve Uzay Kampüsü geçtiğimiz yıl açıldı.

cigli-uzaky-k-10.jpg

Büyük ilgi gören kampüs için, belediye tarafından bir açıklama yapılarak, ara tatile giren çocuklar kampüse davet edildi. Yapılan açıklamada "Astronomi, Havacılık ve Uzay meraklıları için özel kampüsümüz sizi bekliyor. Hem eğlenceli hem de öğretici etkinliklerle dolu kampüsümüzde, öğrencilerimize unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

fhslabbwiaafgot.jpg

Başkan Utku Gümrükçü’nün bizzat ilgilendiği ve yoğun mesai harcadığı Astronomi Havacılık ve Uzay Kampüsü, ilçenin ilk havacılık müzesi. Astronomi Havacılık ve Uzay Kampüsü, özellikle gençlerin bilimsel merakını ve ilgisini artırmayı hedefliyor.

cigli-uzaky-k-5.jpg

Müzenin açıldığı 2023 Kasım ayında, müzeyi bin 897 çocuk, ziyaret ederek eğitim aldı. 2023 yılı bitmeden ise toplam 17 bin 874 öğrenci müzeden faydalandı.

6561e18275cc4-001.jpeg

Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, müzenin açılışında şu değerlendirmeyi yapmıştı; "Çiğli’de bir havacılık geçmişi var, 10 yıl önce söz verilen fakat hala sivil ulaşıma açılmayan bir havaalanımız var. Bunu da gündemde tutabilmek, çağı yakalamak, Çiğli’nin havacılık geçmişini sağlayabilmek için böyle bir kampüs açtık. Burası seçim vaatlerimizden de bir tanesiydi. Bir süredir Astronomi Havacılık ve Uzay Kampüsümüz hizmet veriyor. Genel Seçimler falan derken kampüsümüzü açmak bugüne nasip oldu. İçeride büyük bir yatırım var; hem teknolojik olarak hem de ekonomik olarak büyük bir yatırımdan söz ediyoruz. Bu tesis yaklaşık bin metre kare kapalı alan bugün yapmaya kalksak güncel rakamlarla hem içine hem teknolojisine 50-60 milyon civarı harcamamız gerekiyor. Çiğli Halkının ödediği vergilerle yaptık burayı. Çiğli’nin, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara adadık."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.