Çıray’dan Buca’da iddialı referandum çıkışı

Çıray’dan Buca’da iddialı referandum çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Örgütü referandum kampanyası öncesinde yol haritasını belirlemek üzere bir araya geldi.

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın da katıldığı toplantıda anayasa değişikliği ile getirilmek istenilen Başkanlık Sistemi’nin sonuçlarına vurgu yapılarak, ilçe örgütünün sahada yürütülecek kampanyada yapacağı çalışmanın detayları ele alındı. Toplantıda konuşan Çıray, referandum sonucuna ilişkin “Onları şaşırtacağız” yorumunda bulunurken, Başkan Piriştina da Buca örgütünün kararlılıkla yürüteceği çalışmanın tüm ülkeye yansıyacağına olan inancını dile getirdi.

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın başkanlığında toplanan İlçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle temsilcileri Buca’da referandum kampanyası sürecinde yapılmak istenen anayasa değişikliğinin sonuçlarını tüm detaylarıyla ele alıp, halka anlatılırken izlenecek iletişim yöntemlerini değerlendirdi.
Toplantıda konuşan CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray, bu anayasa değişikliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hiçbir fonksiyonunun kalmayacağını vurgularak, “Tartıştığımız şey başkanlık da değil, çok daha başka bir şey. Bunlar Türkiye ile pinpon topu gibi oynuyorlar. Bu oyunu oylarımızla bozabiliriz.  Bu oyunu bin yıldır birlikte yaşama kültürümüzle bozabiliriz. Şahsi siyasi görüşlerimizi, ideallerimizi, kavgalarımızı, her şeyi geride bırakmalıyız. Şimdi bir tane hedefimiz var; Laik Atatürk Cumhuriyeti’ni, birlik ve beraberliğimizi korumak. Bu mücadele bunun mücadelesidir” dedi.
Türkiye’de çok derin ekonomik krizin yaşandığı, toplumun ciddi şekilde dejenere edildiğine de dikkat çeken Çıray, “Buralardan yeniden doğabiliriz. Bazen şerden hayır doğar. İnşallah bu şerden hayır doğacak. Bizi daha çok bütünleştirecekler. Bizim aklımızı başımıza getirecekler. Ve bizi tekrar millet olma şuuruna kavuşturacaklar. Onları şaşırtacağız” diye de ekledi.
ABD Başkanı Trump’ın mültecilere ilişkin aldığı kararın yargı tarafından durdurulmasını hatırlatan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise yargının bağımsızlığının öneminin altını çizerek, kuvvetler ayrılığı ilkesinin, ABD’deki başkanlık sisteminde bile öncelikli olduğunu vurguladı. Önümüzdeki referandum sürecinin ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktası olacağını da belirten Başkan Piriştina, “Belki de en anlamlı yarışa giriyoruz. Emeğin, terin en yoğun olduğu dönem olacak. Biz her şeye rağmen tüm gücümüzle, inancımızla, örgütlü yapımızla halka bunları anlatacağız. Buca örgütünün kararlılığının bütün Türkiye’ye yansıyacağına inancım tam. Bundan sonra vereceğimiz mücadele de yolumuz açık olsun. Hayırlısı olsun” dedi.


CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’da Buca örgütü olarak hazır olduklarını belirtirken, “Ancak bu olay sadece Çağdaş Kaya’nın ya da CHP’nin meselesi değildir. Tüm Cumhuriyet sevdalılarının davasıdır. Örgütümüzün tüm neferleriyle referandum sürecinde her sokakta, her platformda Cumhuriyetimize ve ülkemize sahip çıkacağız” diye de ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.