Cloud ile verilere ulaşmak kolaylaşacak!

Cloud ile verilere ulaşmak kolaylaşacak!

ABD, Cloud yasası sayesinde kişilerin depolanan verilere kolayca ulaşacak. Peki, bu diğer ülkeleri de etkileyecek mi? İşte yanıtı...

ABD yine çok konuşulacak bir karar aldığını açıkladı. Facebook ve Cambridge Analytica skandalı daha aydınlatılmamışken, ABD hükümeti aldığı karar ile kullanıcıların bulut sistemlerindeki verilerine ulaşma hakkına sahip olduğunu açıkladı.

Cloud (Clarifying Lawful Overseas Use of Data) yasası olarak geçen bu karara Apple, Facebook, Google ve Microsoft'un destek vermesi dikkat çekti.

Peki, ABD Başkanı Donald Trump'ın onayladığı Cloud yasası ne gibi dezavantajları barındırıyor? Cloud yasası ile verilerini ABD dışında saklayan firmaları ilgilendiriyor. Örneğin, kişisel verilerin yasalar iel güvenli tutulduğu bir ülkede verilerini depolayan Amerika merkezli firma, artık bu verileri ABD hükümeti ile paylaşmak zorunda.

Amerika aldığı bu karar ile olası bir terör saldırısında zanlının bilgilerine daha kolay ulaşarak yasama işlemlerini hızlandırmak istiyor. Bir bakıma haklı olarak görünen bu karar, internette gizliliği savunanlar tarafından pek hoş karşılanmadı.

Bakalım Cloud yasası sadece bu tip saldırı olaylarında mı kullanılacak yoksa ABD kullanıcıların tüm verilerine gizliden gizliye ulaşacak mı?

Kaynak: Teknolojioku
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.