Çocuğunuz Bunu Yapıyorsa Dikkat!

Çocuğunuz Bunu Yapıyorsa Dikkat!

Çocuğunuzun kollarında kaşınma fark ettiyseniz ve bunu yapıyorsa...

Vitaminler, vücudun her yaşta ihtiyaç duyduğu bileşenlerdir. Ancak çocukluk dönemlerinde bu durum daha fazla önem kazanır. Vitamin eksikliği çocuklarda çeşitli hastalıklara neden olacağı gibi bazı hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.

Vitamin eksiklikleri hastalıklara sebebiyet verebildiği için nedenleri muhakkak araştırılmalıdır. Bir takım belirtilerin önceden belirlenip doktor kontrolünde gerekli önlemlerin alınması gerekir. 

Çocuğunuzda hangi vitamin eksikliğinin, nasıl belirti verdiğini öğrenmek için vereceğimiz maddelere göz atabilirsiniz.

A vitamini eksikliği belirtileri

A vitamini eksikliği en çok gözlerde sıkıntılar yaratır.  Bu vitamin eksikliği belirtilerinde gözdeki canlılık kaybolur. Ayrıca ciltte döküntü, pullanma, kaşıntı boy uzamasında azalma bu vitaminin eksikliğini gösteren en önemli belirtilerdir.

D vitamini eksikliği belirtileri

Güneş ışığıyla büyük oranda karşılanan bu vitamin,  çocukların kemik gelişimi için oldukça önemlidir.  Eksikliği oluştuğunda en fazla gözlenen belirti baş kısmının aşırı terlemesidir.  Ayrıca hareket kısıtlanması, el ve kollarda ağrılar, çabuk yorulma ve sürekli düşme D vitamini kaybının en önemli belirtilerindendir.

K vitamini eksikliği belirtileri 

Bağışıklık sistemi üzerinde K vitaminin önemli bir yeri vardır.  K vitamini eksikliği yaşayan çocuklar daha sık hastalanırlar.  Aynı zamanda diş eti kanamaları,  yara iyileşmelerinin gecikmesi ve burun kanamalarında artış olması bu vitaminin eksikliğini gösteren en önemli belirtilerdir.

B2 vitamini eksikliği belirtileri 

Bu vitaminin eksikliği diğer besinlerin eksilmesiyle ortaya çıkmaktadır. B2 vitamini eksikliğinde dudaklarda çatlama,  görme bozuklukları,  kilo kaybı, hareketlerde yorgunluk en önemli belirtiler arasındadır.

B 6 vitamini eksikliği

Bu vitamin eksikliğinin en önemli belirtileri, uyurken zorlanma, sinirli ve saldırgan davranma, dilde meydana gelen şişme, yanaklarda sürekli kızarıklık en önemli belirtilerindendir.

B12 vitamini eksikliği

B 12 vitamini eksikliği, et tüketiminin azalması sonucunda meydana gelir.  Eksikliğinde belirtiler hızlı bir şekilde kendini göstermeye başlar. Sinir sisteminde hasar, depresyon, iştahsızlık en önemli belirtiler arasındadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.