ÇOCUK ÇIĞLIKLARI ARASINDA SANATSAL FAALİYETLERİNE BAŞLADI

ÇOCUK ÇIĞLIKLARI ARASINDA SANATSAL FAALİYETLERİNE BAŞLADI

19 mayıs saat: 19:19’da Foça Kaymakamı Ali ÇETİN, Foça Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali ÖZTÜRK, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem AYDEMİR ve sanatçılar eşliğinde açıldı.

Saat 15:00 de çocuklar ve Fevzi Yavuz’un canlı performansı ile başlayan etkinlik; Fevzi YAVUZ’un çocuklara şövale (resim sehpası) ve çeşitli resim başlangıç setleri hediye etmesi ile devam etti. Çocukların yaptığı çalışmaları ve şövaleleri imzalayan Fevzi Yavuz; çocukların sanata yönlendirilmesinin daha mutlu ve umutlu nesiller yetiştirmek için önemli olduğunu söyledi.
Yaz boyunca heykel, resim, ebru, oyma, seramik gibi birçok dalda eğitimlerin verileceğini belirten Fevzi Yavuz; eğitim tarihlerinin websitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacağını söyledi.
Yerel yetkililerin açılışa katılarak sanata koşulsuz destek vermelerinden dolayı sonsuz teşekkürlerini sunan Fevzi Yavuz; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ‘ın Belediye’nin tüm imkanlarını sanatın ve sanatçının hizmetine sunmasının, Foça Kaymakamı Ali Çetin‘in sanat ve sanatçıya bakış açısının tüm yönetimlere örnek olacak düzeyde olduğunu belirtti.
Sanatın; toplumsal barış ve huzur için çok önemli olduğunu söyleyen Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, sanatın gerekliliğinin ve toplum tabanına yaymanın öneminin çok iyi kavranması gerektiğini belirtti.
Sanatevi iletişim danışmanı Seçil Sayal’ın; Sanata ve sanatçıya destek olabilmek ve sanatı daha fazla kişiye ulaştırmak için yola yeni çıktıklarını belirterek, sanat evinin kapılarının yaz boyunca açık olacağını belirtti. Yerel ve ulusal sanatçılara sergi, çalıştay yapmak için  davette bulunan Sayal, her hafta sonu farklı bir etkinlik ile sanatseverlerin karşısına çıkacaklarını belirtti.
Sanat evinde ayrıca antika eserler, yerel sanatçıların eserleri, heykel, seramik, el oyması, ebru gibi eserlerin satılacağını belirten sanat evi yetkilileri, yakın çevredeki sanatçılara çağrı yaparak eserlerini sergileyip, satabilecekleri yeni bir mekanları olduğunu bilmelerini istediklerini belirttiler.
“TUVALİNİ KAP GEL” etkinliğinin her yıl 19 Mayıs haftasında tekrarlanması için karar alan yetkililer her yıl daha fazla katılım ile geleneksel hale getirmeyi planladıklarını kaydettiler. 

unnamed-(1)-189.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.