Çocuklar oyuncağını bile seviyorlar

Çocuklar oyuncağını bile seviyorlar

Konak Belediyesi’nin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği seminere katılan minik öğrenciler hayvanlara olan sevgilerini evlerinden getirdikleri peluş hayvan oyuncaklarına sarılarak anlattı.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ilköğretim öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme semineri yaptı. İzmir Türk Koleji (İTK) Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte evcil ve sokak hayvanlarının bakımı ve sağlığı üzerine bir sunum yapıldı.
 

SOKAĞA TERKETMEYİN
 

Can dostlarımız hayvanların aşılanmasından beslenmesine, sahiplenilmesinden bakımına kadar merak edilen pek çok konu barkovizyon eşliğinde anlatıldığı seminerde 4. sınıf öğrencileri Veteriner Ömer Şimşek’in sunumunu büyük bir ilgiyle dinledi. Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Şimşek; “Hayvan sahiplenmenin sorumluluğu büyüktür. Bakımını yapamayacaksanız, aşılarını yaptıramayacaksanız hayvan sahiplenmeyin. Çünkü evde yaşamaya alışan hayvanlar sokakta yaşayamazlar. Sahiplendiğiniz hayvanları sokaklara bırakmayın, hayatlarını tehlikeye atmayın. Hayvan sahiplenmek uzun yıllar sorumluluk ister” diye konuştu. 
1-254.jpg

ÜCRETSİZ HİKAYE KİTABI
 

Sokak hayvanlarına yönelik her türlü sağlık işlemi için Konak Belediyesi’nin 0232 45940 11 ve 4592410 numaralı telefon numarasından Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşabileceklerini söyleyen Şimşek, evcil hayvanların da belediyelerin veterinerlik müdürlüklerine mutlaka kayıtlarının yaptırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Etkinlik sonunda katılan öğrencilere hayvan sevgisi, sorumluluğu konusunda önemli bilgiler veren hikaye kitapları, magnet ve mini not defterleri hediye edildi. Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü öğrencileri de anlatımından ötürü Veteriner Şimşek’e teşekkür belgesi sundu. Öğrencilere hayvan sevgisini küçük yaşlarda aşılamak adına düzenli olarak okullarda seminer verdiklerini de dile getiren Şimşek, öğrencilerle yaptıkları işbirliğinden dolayı son derece memnun olduklarını söyledi. 
 

BİN TON MAMA DAĞITILDI
 

Öte yandan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilçedeki 113 mahalle muhtarlarına sokak hayvanlarını beslemeleri için mama ve mama kabı dağıttı. Toplam bin ton mama dağıttıklarını dile getiren Veteriner İşleri Müdürü Sait Tong, “Hayvanlar, yaşadığımız dünyanın bir parçası, bu dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Sadece bir gün değil, her gün hayvanları korumalıyız. Lütfen onları evdeki hayvanlarımızı olduğu kadar sokak hayvanlarını da koruyalım” dedi. Ayrıca evcil ve sokak hayvanları konusunda bilinçlendirmeye yönelik bilgilerin yer aldığı 30 bin broşür de Konak Belediyesi’nin tüm hizmet binalarına ve muhtarlıklarına bırakıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.