Çocuklara müziği sevdiren projeye ödül

Çocuklara müziği sevdiren projeye ödül

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun, Inner Whell 244. Bölge Federasyonu ile birlikte çocuklara müziği sevdirmek için hayata geçirdiği “Müzik Sever misiniz?” projesi Uluslararası Rotary tarafından ödüllendirildi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge’nin, Uluslararası Inner Whell 244. Bölge ile birlikte yürüttüğü, dezavantajlı bölgelerdeki ilkokullarda okuyan çocukların müziğe ilgilerini artırmak, ritim duygularını geliştirmek ve kendilerini keşfetmelerini sağlamak için hayata geçirdiği proje Uluslararası Rotary tarafından ödüllendirildi. Projenin mimarı Rotaryen İclal Kardıçalı çocuklara müziği sevdirmek için yazdığı “Müzik Sever misiniz?” kitabının ardından bölgeye bağlı kulüplerle işbirliği içerisinde kısıtlı imkanlara sahip ilkokullarda okuyan çocuklara ulaşarak kitabın içeriğiyle eşdeğer interaktif çalışmalar yürüttü. Yaklaşık 3 yıldır devam eden proje kapsamında dezavantajlı bölgelerde yaşayan yaklaşık bin 200 çocuğa ulaşıldı.

cocuklara-muzigi-sevdiren-projeye-uluslararasi-odul-foto-14.jpg

Tüm dünyada Rotary Kulüplerinin Üyelerinin, toplumda layık oldukları yerleri bulamamış toplulukların ve grupların sağlık hizmetlerine, eğitime, ekonomik imkanlara ve gönüllü kuruluşlara ulaşımlarını iyileştirmek için onları kuvvetlendirme ve güçlendirme hedefiyle harekete geçmekte olduğu ilkesine dayanarak, bu yıl Uluslararası Rotary’nin belirlediği “Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık” ilkesi kapsamında Dünyanın çeşitli yerlerindeki Rotary Kulüplerinde özellikle bu alanda çalışmalar yürüten 6 kişiyi ödüllendirdi. “Müzik Sever misiniz?” Projesi ile Türkiye’den ödüle layık görülen Piyanist, Orkestra Şefi ve tutkulu bir akademisyen olan, UR 2440. Bölge e-kulübü üyesi Kardıçalı, 50 yılı aşkın bir süredir gönüllülük esası ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almaktadır. Çocuklar için yazdığı müzik kitabı ile başta Suriyeli olmak üzere, etnik kökenli, Roman ve diğer yerlerinden edilmiş ailelerin çocuklarının yoğun olarak eğitim gördüğü devlet ilköğretim okullarında yaptığı müzik projesi ile onlara müzikle kendilerini ifade etmelerine, İzmir ve Ege Kültürüne uyum sağlamalarına ortam hazırlamaktadır. Başta e-kulüp olmak üzere çeşitli Rotary Kulüpleri Üyelerinin desteği ile çalışan İclal Kardıçalı, İzmir ve yakın çevresi dışında İstanbul 2420. Bölge ve Inner Wheel Dernekleri ile de proje yapmaktadır. “Müzik Sever misiniz?” başlığını taşıyan bu proje temel müzik eğitimi dışında çocuklara terapi niteliğini taşımakta, uyumlarına ve kendilerini ifade etmelerine, birbirlerini dinlemelerine yardımcı olmakta; birlikte müzik yapmanın demokratik ilkelerini öğrenirken bir taraftan da eğlenmelerini sağlamaktadır.

cocuklara-muzigi-sevdiren-projeye-uluslararasi-odul-foto-19.jpg

İclal Kardıçalı’nın, Dünya Başkanı Jennifer Jones tarafından Cape Town Güney Afrika’da üst düzey yetkililerin ve Rotary Üyelerinin katıldığı ödül töreninde projesini sunmasının ardından Uluslararası Rotary Dünya Başkanı Jennifer Jones yaptığı konuşmasında bu ödülü alan Rotaryenlerin – Rotary’nin insanlığı biraraya getirerek daha adil, daha açık ve daha kapsayıcı bir dünya oluşturmak; tüm insanlığın ortak değerleri üzerinden eşitsizlikle mücadele ederek barışı teşvik etmek; değişimi sağlayarak insanlığın karşılaştığı sorunları yüz yüze gelip çözmek hedeflerine katkı yaptığını belirtti.

cocuklara-muzigi-sevdiren-projeye-uluslararasi-odul-foto-13.jpg

Ödül töreninden sonraki süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar tarafından Kıbrıs’a davet edilen İclal Kardıçalı, oradaki Rotary ve Inner Whell Derneklerinin üyeleri ile birlikte 4 ilkokulda daha projeyi hayata geçirdi. Projenin bir sonraki aşamasında ise önce görme özürlü, sonra da engelli çocukların kullanımına uyarlanması planlanmaktadır.

Güney Afrika Cape Town Kentinde gerçekleşen Uluslararası Rotary “Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık” Ödülleri 10 Haziran Cumartesi günü Türkiye saati ile saat:18.00’de Youtube üzerinden tüm dünyada izlenebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.