Çorlu'daki fahiş fiyatlar isyan ettirdi

Çorlu'daki fahiş fiyatlar isyan ettirdi

Çorlu Belediyesi tarafından hizmete sunulup işletilen Kitap Kafe müdavimleri son günlerde yapılan fahiş zamlardan şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

 

Çorlu Belediyesi tarafından hizmete sunulup işletilen Kitap Kafe müdavimleri son günlerde yapılan fahiş zamlardan şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Kitap Kafe müdavimi işçiler tepkilerini dile getirdiler.

kafe-2.jpg

“Mücadele Etme Kararlılığındayız”

Kitap Kafe müdavimlerinden tekstil işçisi Gönül Doğan:  “ İşten kalan boş vakitlerimizde arkadaşlarımızla bir soluk alıp sohbet edebildiğimiz, kitap okuyup müzik dinlediğimiz nadir mekanlardan biriydi Kitap Kafe.  Son günlerde yapılan zamlarla maalesef bu imkanda elimizden alındı. Kağıt bardakta 2.5 tl çay satmak nasıl bir kafanın ürünü. 1 tl olan çay fiyatı neden 2.5 tl yapıldı anlam veremiyoruz.  Bu yanlıştan dönülmediği taktirde bütün demokratik yolları kullanarak mücadele etme kararlılığındayız.” dedi.

“Derhal Bu Yanlıştan Dönün”

CNC  Operatörü  Veli Karaçam’sa şunları söyledi: Bizler işçiler olarak kitaba, sanata veya keyifli bir ortamda bir bardak çaya ulaşmak için fahiş ücretler ödemek istemiyoruz.  Belediyelerin görevi kar etmek değil topluma hizmet etmektir.  Yapılan bu zamları işçilere bir saldırı olarak addediyoruz. Belediye yetkililerini uyarıyoruz.  Belediye işletmeleri kimsenin babasının malı değildir.  Kafanıza göre fiyat arttıramazsınız.  Derhal bu yanlıştan dönün.

“Cevap Bekliyoruz”

Güvenlik işçisi Murat Uludoğan: ” Ben hem bir işçi hem de amatör bir yazar olarak Çorlu Belediyesi yetkililerini kınıyorum.  Bırakınız 2.5 tl fiyatla çay satmayı bugün bir kahvede 1 tl ise çay sen bununda altında fiyat vereceksin.  Benim paramla Kafe açıp lüks mekanların fiyatlarıyla çay satamazsın.  Merak ediyorum bu kararı alanların amacı nedir.  Biz işçiler, yoksullar gelmesin diye midir bu uygulama? Nezih ortamları mı bozulmuş?  Cevap bekliyorum.”

“İZİN VERMEYECEĞİZ!”

DİSK/Güvenlik-SEN İşçi Meclisleri Trakya Sözcüsü Demir Işık Dahi: “Bizler emeğiyle geçinen işçiler olarak bu zamların nedenini merak ediyoruz. Bizler emekçiler gelmesin diye midir bu zamlar? Rahatsız mı olmuşlar bizlerden?  Fahiş fiyatlarla bizleri uzak mı tutmak istiyorlar belediyenin hizmetlerinden? Bakınız kamu iktisadi kurumaları kar amacı güdemezler diyor yasalar. Şimdi öğrendik ki bir günde meclis kararıyla emekçilerin vergileriyle açılan bu işletme en lüks mekandan bile daha pahalı hale getirilmeye çalışılıyor. Bir sonraki adım nedir? Bu kafenin işletmesi kimlere verilecektir? Bu uygulamanın nedeni yurttaşları bu kafenin işletmesinin şahıslara devri için hazırlamak mıdır? Burdan bu şaşkınlara, bu belediye yöneticilerine, meclis üyelerine, bu şaşırmışlara ilan ediyoruz. İzin vermeyeceğiz!” şeklinde ifadelerde bulundu.

Son zamlardan sonra Kitap Kafe’ nin doluluk oranında ciddi bir düşme olduğu gözlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.