Cortana e-postalarınızı okumaya hazırlanıyor!

Cortana e-postalarınızı okumaya hazırlanıyor!

Yapay zekânın son kullanıcıya hitap eden yönlerinden biri kişisel asistanlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu asistanlardan biri olan Microsoft Cortana e-posta okuma amacıyla kolları sıvamış gözüküyor.

Araba kullanırken ya da spor yaparken telefon kullanmak oldukça zor. E-posta trafiği yoğun biriyseniz telefonunuzdan uzak kaldığınız bu zaman dilimleri baş ağrıtıcı olabiliyor. Kişisel asistanların bir kısmı e-posta içeriğini bile size okuyamazken Microsoft Cortana ile bu problemi çözmeyi amaçlıyor. Outlook hesabınıza gelen e-postaların sesli okunması ve sizin komutlarınızla yönetilmesi artık mümkün olacak.

Outlook uygulamasının 3.3 sürümü ile Cortana bu özelliğe kavuşuyor. Araba sürerken ya da kulaklığınız takılıyken ekrandaki düğmeye bastığınızda Cortana e-posta okuma işlemine başlayacak. Seslendirmenin robotik bir tonda değil, doğal insan sesi tonlamasında olacağı da ayrıca belirtiliyor.

Her e-postadan sonra okumayı bir süre durduracak olan Cortana sizin komutlarınızı bekleyecek. “Sil, cevapla ya da işaret koy” komutlarını kullanıcının isteğine bağlı olarak uygulayabilecek. Sessiz kalınması durumunda otomatik olarak bir sonraki e-posta okunmaya başlanacak.

Cortana’ya e-posta okuma yeteneğini kazandıracak güncellemenin yakın zamanda geleceği ifade edilse de tam bir tarih verilmediğini ifade etmekte fayda var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.