Cumhurbaşkanı çok sert çıktı! "Bu ateşle oynamaktır"

Cumhurbaşkanı çok sert çıktı! "Bu ateşle oynamaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk diplomatlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk diplomatlara seslendi. Erdoğan, Batı ülkelerinde ibadethanelere yapılan saldırılar için "bu ateşle oynamaktır" dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

Hariciyemize Türkiye'nin 2023 hedeflerini geliştirmesi için büyük görevler düşüyor. 
 
FETÖ'nün bir ihanet çizgisine sahip olduğunu ifade etmiştim. 15 Temmuz gecesi  endişelerim teyit edildi. 15 Temmuz gecesi tüm halkımız devletine sahip çıktı ve bu alçak darbe girişimine engel oldu.
 
Devletimiz içinde örgütlenen, takiyye yaparak kendini gizleyen çete, tarihimin en alçak terör eylemini gerçekleştirdi.

FETÖ iddianameleri tamamlandıkça, ifadeler geldikçe ihanetin boyutunu daha iyi görüyoruz. Ülkemiz böyle bir badireyi atlattığı için ne kadar şükretsek az.

15 Temmuz nasıl içeride hainler ile vatan aşıklarını ayrıştırmışsa, dışarıda olanı görevi icra etti. Dostlarımızı ve olmayanları gördük. Belli ülkeler dışında destek mesajları darbe teşebbüsü başarısız olduktan sonra gelmeye başladı. 
 
OHAL ve diğer tedbirler bazı çevreler tarafından acımasızca eleştiriliyor. Mültecilere sahip çıkmayan ülkeler PKK ve FETÖ'cülere sahip çıkıyor.

Bir yandan FETÖ ile cebelleşirken diğer yandan da bölücü örgütle, DEAŞ'la ve DHKP-C ile mücadele ediyoruz. Bu terör örgütlerinin amacı, ülkemizi inanç ve etnik köken üzerinden bir çatışmanın içine çekmektir. Toplumumuzun farklı kesimlerini hedef aldıkları saldırılarla bu örgütler, Suriye ve Irak'taki ateşi ülkemize taşımaya çalışıyorlar. Misafirlerimizi hunharca katlederek ülkemizi bilhassa turizm yönünden yaralamak istiyorlar. Tüm gayretlerine rağmen, tüm pervasızlıklarına rağmen, medya, siyaset, akademi içindeki bazı kendini bilmezlerden aldıkları açık desteğe rağmen hamdolsun şimdiye kadar bunu başaramadılar.

Bakın ülkemizden kaçan bir FETÖ mensubu ABD'de rektör olarak atanıyor.Bu nasıl bir şeydir?  Bugüne kadar haklı olduğumuz konularda geri çekilmedik. 
 
FETÖ ile mücadelede belli mesafaler kaydetmiştik. 15 Temmuz'dan beri mücadelemizi yoğunlaştırdık
 
FETÖ, fırsat bulduğu her ülkede Türkiye aleyhine algı operasyonu yürütüyor.
 
Avrupalı insanlarımızın ibadethanelerine, kurumlarına saldırılar arttı. Bunun adı ateşle oynamaktır. Yurtdışında yaşayan insanımız için güvenlik tehdidine dönüşen İslam düşmanlığı kavramını öncelikli gündemimize aldık. 
 
Suriye'deki ateşkes kırılgan olmasına rağmen çok önemli bir fırsat penceresidir. Operasyonlarımız, DEAŞ'a tarihin en büyük zararını verdiriyor. Milli güvenliğimizi ilgilendiren konuda masada ve sahada olmaya devam edeceğiz. Suriye'de bir terör koridoruna asla izin vermeyeceğiz. 
 
Irak hükümetiyle bu süreçte zor ama samimi bir diyaloğu başlatmış olduk.  Irak'tan DEAŞ ve PKK'nın atılması için çalışmalarımız devam edecektir.
 
Türk-Rus ilişkileri uçak hadisesinden sonra güçlendi. Önce tedbir sonra tevekkül diyerek dış politikayı yönlendirmeliyiz. 
 
Dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel sistemin acilen onarılması için girişimlerimiz sürüyor. Afrika'daki yoğunlaştırılmış ziyaretlerimize ağırlık vereceğiz.

Avrupa Birliği, hala ülkemiz için stratejik bir tercihtir. AB tarafından getirilen zirve önerisini de olumlu buluyorum. 
 
ABD ile ilişkilerimiz sıkınıtılı bir dönemden geçiyor.  Trump'la karşılıklı diyaloğu hızlandırabileceğimizi düşünüyorum

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.