Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran demokrasi bayramımız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran demokrasi bayramımız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilen AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'ne halka sesleniyor.

"En baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Bugün yine muhteşemsin İstanbul, bugün yine destan yazıyorsun İstanbul. Ben inanıyorum, İstanbul'da bu iş bitmiş, İstanbul Allah'ın izniyle kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun."

Mitinge Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, milletvekilleri, milletvekili adayları da katılıyor.

EN BABA MİTİNGİ İSTANBUL'DA YAPIYORUZ

Yenikapı’da düzenlenen mitingde İstanbullulara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sen kırık kalplerin devasısın, sen mazlumların umudusun, istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul. " ifadeleriyle başladı.

Babalar Günü'nü de unutmayan Erdoğan, "Tüm babaların bu güzel gününü tebrik ediyorum. Böyle bir günde bizde en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Rabbim nazardan saklasın İnşallah. 6 günümüz var. Bu muhteşem meydandan İstanbul'un tüm ilçelerindeki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum" dedi.

24 HAZİRAN DEMOKRASİ BAYRAMIMIZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

24 Haziran'da güçlü hükümet, güçlü meclis, güçlü Türkiye için kükremeye var mıyız? 24 Haziran'da bir destan daha yazıyor muyuz? Ben inanıyorum, İstanbul'da bu iş bitmiş, İstanbul Allah'ın  izniyle kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı  olsun. Sizlerle iftihar etmeyeceğim de kimlerle iftihar edeceğim. Bu yağmura rağmen sizler Yenikapı'ya geldiniz. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. 

İstanbul merkez-i buldandır. Yani dünyanın merkezidir. Bu şehre hizmet etmek aynı zamanda dünyaya hizmet etmektir. Biz hizmet etmeye İstanbul'dan başladık.  Ben birileri gibi konuşmayacağım yalanın bini bir para. Bu işte çok da maharetliler yani usta neyse çırağı da o. Milletimize dair hayallerimizin nüvelerini önce İstanbul'da hayata geçirdik. 

BİZ BUYUZ BAY MUHARREM, SEN BU İŞLERDEN ANLAMAZSIN

İstanbul'da çöp dağları yükselmiş miydi? O zaman İstanbul'u CHP'nin belediye başkanı yönetiyordu. Ümraniye'de çöplük patladı ve 39 vatandaşımız öldü. CHP'nin olduğu yerde çöp vardır. Biz geldiğimizde altı ilimizde doğalgaz vardı. Biz geldik bunu bitirdik, AK Parti temizliktir.

Haliç'i bilmeyeniniz var mı, Haliç'in yanından geçmek mümkün müydü? Haliç pislikten geçilmiyordu, geldikten sonra dünya ile görüşerek işin içine girdik ve Haliç'teki bütün o çamuru bir taş ocağına naklettik. Haliç'i temizledikten sonra Boğaz'ı biz Haliç'e bağladık. Biz buyuz Bay Muharrem, sen bu işlerden anlamazsın.

İnsanların yaşamaktan usandığı bir şehri, 4,5 yılda yaşanılan bir yere çevirdik. İstanbul'u tarihinin en kaliteli belediyecilik hizmetleriyle tanıştırdık. Habitat 2 toplantısının sonuç bildirgesinde şu kaydedildi: Dünyanın en temiz şehri İstanbul.

2,5 milyar dolar borçla devraldım, ayrılırken de 1,1 milyar dolar borçla devrettim. Bunun yanında yatırımlar yaptım. Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün? Biz Marmaray'ı neyle yaptık, Osman Gazi'yi neyle yaptık bizde icraat var. Haddini bil.

 

ÜLKEMİZİ 16 YILDA YEPYENİ BİR ÇEHREYE BİZ KAVUŞTURDUK

Biz geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF'e borcumuz vardı. Bu borcu biz sıfırladık Bay Muharrem. Hatta IMF bizden borç istedi, 5 milyar avro verin dedim. Baktılar biz veriyoruz vazgeçtiler. Esnafın siftah yapamadığı için kepenk kapattığı bir ülkeyi, bölgesinin ticaret merkezine biz dönüştürdük.

Nasıl 4,5 yıl içerisinde İstanbul'u yeniden yaşabilir bir hale getirdiysek, ülkemizi de 16 yılda yepyeni bir çehreye biz kavuşturduk. İstanbul'a 16 yılda 236 milyon katrilyonluk yatırım yaptı. Şöyle soydular, böyle soydular diye anlatıyorlar bu ne hayasızlık. İstanbul'dan 21 olan üniversite sayısını 57'ye ulaştırdık. Öğretmen ya belki anlar.

250 YILLIK TARİHİ OLAN BİR ADIM DAHA ATIYORUZ

AKM'yi yıktık, yerine opera binası yapıyoruz. Taksim'e şimdi 5 bin kişilik bir cami yapılıyor. Kaba inşaatı bitmek üzere. Ramazan'ın son günlerinde her ikisini de gördüm. 250 yıllık tarihi olan bir adım daha atıyoruz: Meşhur Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitaplık bir kütüphaneye çeviriyoruz. Biz yeniden İstanbul'u kültür sanat noktasında bir merkeze dönüştürüyor.

SİZ TARİHE KENDİNİZİ AFFETTİREMEYECEKSİNİZ

Kuleli Askeri Lisesi'nin restorasyonunu yaparak onu da müzeye dönüştürüyoruz. İstanbul'da müzik müzesi ve sikke müzesi kurulacak. Yaslıadayı (Yassıada) biz demokrasi ve özgürlükler adasına çeviriyoruz. CHP zihniyeti Menderes'i ipe götürdü, siz de arkadan desteklediniz. Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. Burada bir uluslararası toplantılar yapacağız. Biz buyuz Bay Muharrem bak ben laf salatası yapmıyorum, icraatlardan bahsediyorum. Bugün Elazığ'da millet bahçeleriyle dalga geçiyor. Yaklaşık 26 dönemlik yeri Elazığ'da millet bahçesi yapacağız. Ortasına güzel bir yere de şehitler anıtı koyacağız.

BUNLARI SENİN HAVSALAN ALMAZ

Haliç tersanesini bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Bu Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi oluyor. Sağlıkta İstanbul'a adeta çağ atlattık. Toplamda 129 adet sağlık tesisi inşa ettik. İstanbul'a iki dev şehir hastanesi yapıyoruz. Atatürk Havalimanı'nı taşındıktan sonra orayı dev bir millet bahçesine çevireceğiz. 3. havalimanımız dünyanın ilk üçü içinde olacak. Kanal İstanbul'a da karşı çıktılar. Panama'yı Panama yapan Panama Kanalı'dır. Bunları senin havsalan almaz.

Gereğini zaten bir hafta sonra yapacaksınız, sizlere güveniyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.