Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "HAYIR" çadırına ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "HAYIR" çadırına ziyaret

Bakın neler konuşuldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de CHP'nin 'hayır' çadırına uğradı. 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde Sarıyer'deki 'hayır' çadırına uğrayan Erdoğan'ın içeride yer alan görevlilerle ne konuştuğu hakkında yeni bilgiler geldi. Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere öğle saatlerinde Tarabya Köşkü'nden çıkan Erdoğan'ın ilk önce Evet standını ziyaret ettiği ardından da hemen yakınında kurulan Hayır standını ziyaret etti.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere öğle saatlerinde Tarabya Köşkü'nden çıktı. Erdoğan, önce Hacıosman Metro istasyonu yanında kurulan Evet standını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Evet standının hemen yakınında kurulan Hayır standını ziyaret etti.

Erdoğan, kurulan çadıra girerek içeridekilerle yaklaşık 15 dakika konuştu.

SOĞUK SU İKRAM ETTİLER

‘Hayır’ standında görevli olan Çağlar Coşkun, Erdoğan’ın ziyaretini anlattı.

Coşkun, “Sayın Cumhurbaşkanı önce hemen yanımızdaki ‘evet’ standına uğradı. Daha sonra Önümüzden geçerken biz de kendisini davet edip, ‘Buyurun, bir çayımızı için’ dedik. Bize, acelesi olduğunu ve Samsun’a yetişmesi gerektiğini söyledi. Biz de bunun üzerine ‘o zaman bir soğuk suyumuzu için’ dedik. Sağolsun teklifimizi kırmayarak çadırımıza girdi” dedi.

Erdoğan’la içeride çok fazla sohbet edemediklerini belirten Coşkun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve vatandaş sorunlarıyla ilgili iki üç tane soru sorduklarını ancak yeterli cevabı alamadıklarını söyledi.

“HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI OLABİLMENİZ İÇİN HAYIR”

Çadırın girişinde ellerinde ‘Hayır’ broşürleri bulunanlarla da konuşan Erdoğan’a kadınlardan birinin “Hepimizin Cumhurbaşkanı olabilmeniz için hayır” dediği duyuldu. Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler daha sonra çadırdan ayrılarak Atatürk Havalimanı’na doğru hareket etti. (Sözcü)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE 'HAYIR EŞİTTİR ÇUKUR' İFADESİNİ KULLANMIŞTI

Pakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin yönelttiği 'MHP ve AK Parti dışında bütün siyasi aktörler bir araya geldiler ve ‘hayır diyorlar. Bu partiler ülke iradesi adına bir araya gelseler daha iyi olmaz mıydı? CHP’nin bu ülkeye fayda getirdiğine inanıyor musunuz?' sorusuna "Cumhurbaşkanı seçildiğim 10 Ağustos'ta 14 parti birleşti. Birleşerek bir aday çıkardılar. Bu birleşme ne getirdi malum, yüzde 36 getirdi. O kadar. Biz de yüzde 52 aldık. Şimdi bazı dostlar şunu söylüyor. Şu parti bu parti birleşti bu konuşulmasa diyorlar. Mesela Kandil, ‘Oylarımız hayır’dır, hayır verin’ diyor. Bunu bir kenara koyamayız. Bunu masaya yatırmak gerekir.  

Bir defa şunu bileceğiz: Kişi sevdikleriyle beraberdir. Terör örgütü, bugüne kadar bu ülkede 35 bin insanın canına kıydı. Böyle bir örgüt bu halkoylamasında eğer ‘hayır’ diyorsa, o zaman bizim de vatandaşlarımızı bilgilendirmemiz lazım. Buna kimler hayır diyor, kimler evet diyor, vatandaşımız bilmeli. Nitekim ben vatandaşımıza, ‘Böyle bir yanlışa düşmeyin’ diyorum. Ben hayır dersem, oyumun gideceği yer Kandil’dir. Hayır dersem bu ülkede gideceğimiz yer istikrarsızlıktır. Hayır dersem, benim oyumun gideceği yer, güven ortamının ortadan kaybolmasıdır. ‘Hayır’ demek, eşittir çukur; ‘Hayır’ demek eşittir, o çukurların altında açılan şehirler demektir. Son Mardin operasyonlarında güvenlik teşkilatımızın girdiği evlerin altında açılmış tüneller ve şehirler bulundu; 1500 kişi orada barınabilir diyorlar. ‘Hayır’ dersen oyun oraya gidiyor. Bunları vatandaşa anlatmayacak mıyız? Bunu halkımızın bilmesi lazım. Yaptığımız budur" yanıtı vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.