“CV’nizi öğrenciyken süsleyin”

“CV’nizi öğrenciyken süsleyin”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İKÇU Genç Girişimciler Topluluğu koordinasyonunda ilki düzenlenen “AB Proje Hazırlama Eğitimi” sertifika töreniyle son buldu.

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin rehberliğinde tamamlanan eğitimde İKÇÜ’lü gençler, bir fikrin AB Projesine nasıl uygun dönüştürüleceği ile ilgili süreç hakkında kapsamlı bilgi elde etti.

3 gün süren  “Proje Döngüsü Yönetimi (PSM) ve AB Proje Hazırlama Eğitimi” ne 37 öğrenci katıldı.  Katılım Sertifikalarını, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş’ın elinden alan öğrenciler, eğitimlerin AB’ye proje yazımı noktasında kendilerine çok şey kattığını vurguladı. Sertifika töreninde eğitimi veren İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Bakay,  Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Esen ile Müdür Yardımcısı Uzm.H.Ahmet Uran  hazır bulundu.

 

 

“CV’nizi öğrenciyken süsleyin”

 

Öğrencilerin derslerin dışında da faaliyetlerde bulunmasını önemine değinen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş ise bu gibi sertifikalı eğitimlerin kaçırılmaz fırsatlar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş, “Derslerde başarı öğrencilik hayatında önemli fakat gerçek hayata atılındığı zaman ders başarısının yanında kişinin bu süreçte kendine kattığı aktiviteler ön plana çıkıyor. İşveren CV’ye baktığında, bilimsel, sanatsal, kültürel aktivitelerde bulunulmuş mu ona bakıyor. Kısaca CV’nin öğrenciyken süslenmesi gerekiyor. O yüzden bu gibi eğitimler size değer katacaktır. “ dedi.

 

Bir fikrim var!

 

AB Fonlarından faydalanarak proje yazmak isteyen İKÇU Genç Girişimciler Topluluğunun talebiyle harekete geçtiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Bakay, ‘bir fikrim var ama hayata nasıl geçirebilirim’ diyen gençlere kılavuzluk ettiklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Bakay,”Öğrencilerimize bir fikrin düşünce aşamasından bir projeye dönüşme sürecini kapsayan yöntemleri interaktif olarak öğrettik. Eğitimlerimizi başarıyla son buldu. Aynı eğitimden faydalanmak isteyen 150 kadar öğrencimizin daha talebi olduğunu öğrendik. Gençlerimizden bu ilgiyi görmek bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

 “AB Projesi bekliyoruz”

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç.Dr. Murat Esen de Merkez olarak öğrencilere akademik eğitimlerinin yanında farklı alanlarda fayda katacak faaliyetlere imza attıklarını özetledi. Yrd. Doç.Dr. Esen,  “Umarım bu sertifikalar size birer AB Projesi olarak geri döner.” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.