Darbe girişimi önceden bilen Neo Con'dan, Erdoğan hakkında skandal iddia

Darbe girişimi önceden bilen Neo Con'dan, Erdoğan hakkında skandal iddia

Rubin durdurak bilmiyor

Darbe girişimini önceden yazarak dikkatleri üzerine çeken eski Pentagon yetkilisi, Neo-Con yazar Michael Rubin, Newsweek'te yayınlanan son yazısıyla, son olarak referandumdan evvel 'idamla tehdit ettiği' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ürettiği teorilerinde çıtayı yükselterek ''Erdoğan Avrupalı liderleri öldürtmek için suikastçiler mi gönderecek?'' sorusunu yöneltti. Öte yandan, Rubin'in bu çıkarımlarına ve iddialarına Newsweek'in sayfalarında yer vermesi ise dikkat çekici.

Referandum öncesi, Twitter hesabından Erdoğan'ı 'idamla' tehdit eden Rubin, bu kez kendini aştı. Odatv'nin aktardığına göre Rubin, alınganlıkla suçladığı Erdoğan'ın tüm dünya tarafından kendisinin uygun gördüğü şekilde saygı görmeyi beklediği eleştirisinde bulunarak, "'Erdoğan Avrupalı liderleri öldürtmek için suikastçiler mi gönderecek?'' diye sorguladı.

'ERDOĞAN VE PEKER ARASINDAKİ YAKINLIK' İFADESİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Rubin'in 'WTürk medyasında mafya olarak anıldığını' ifade ettiği Sedat Peker tarafından Avrupa'ya yönelik yayınlanan tehdit içerikli mesajlar üzerinden, Peker'in Erdoğan'a meydan okuyan Avrupalı liderleri öldürtmek istediği iddiasında bulundu. Rubin aynı zamanda Erdoğan ve Peker arasındaki yakınlığa dikkat çekti.

"SEDAT PEKER'İN SİCİLİNE BAKMAK YETERLİ"

Bu iddiasına temel arayan Rubin, Peker'in geçmişteki siciline bakmanın iddiasını ciddiye almak için yeterli olacağını ifade etti.

Bu tür tehditler konusunda endişelenmesi gereken yegane tarafın Avrupa'yla kısıtlı kalmaması gerektiğini de vurgulayan Rubin, Wikileaks tarafından sızdırılan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak e-postalarının içeriklerine bakılacak olursa, ABD'nin de benzer risklerle karşı karşıya olabileceği uyarısında bulundu.

İRAN DEVRİMİNDEN ÖRNEK VERDİ

Referandumda 'Evet' oyunun önde çıkmasının neticesinde, Türkiye'nin Batı'dan uzaklaşacağı ve Atatürk döneminin kapısının kapanacağını da söyleyen Rubin, Türkiye'nin bütünüyle İslamcı çizgiye girmesinin İran İslam Devrimi'nin yarattığı etkinin bir benzerini yaratacağı tespitinde bulunuyor.

İran benzetmesine açıklık getiren Rubin, 'İslam Devrimi sonrasında İranlı katillerin yeni rejime karşı olanları katletmek için Avrupa'da bulunan muhaliflere yöneldiklerini, (İran İslam Devleti'nin lideri Ruhullah) Humeyni'nin ise kendisini 'Allah'ın yeryüzündeki temsilcisi' gibi gördüğünü ve kendisine karşı olan hiçbir muhalifi hoşgörü ile karşılamadığını' yazdı.

Erdoğan'ın da benzer bir tavır içerisinde olmaması için sebep göremediğini söyleyen Rubin, Türkiye'nin güneydoğusunda düzenlenen askeri operasyonların durdurulmasını isteyen akademisyenlere 'kan banyosu' tehditleri savuran Peker'in sözlerini anımsatırken, Peker'in benzer şekilde Avrupalı liderleri tehdit etmesine Erdoğan'ın sessiz kalmasına dikkat çekti.

ERDOĞAN'I İDAMLA TEHDİT ETMİŞTİ

Darbe girişimini önceden kaleme alan ABD'li neo-con yazar Michael Rubin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha hedef almıştı.

Eski Pentagon yetkilisi Rubin, resmi sosyal medya hesabından Erdoğan'ı tehdit etmişti.

​Oda TV'de yer alan habere göre, Rubin, Twitter'da "İlginç bir ironi, idam cezasını geri getirmek ve sonrada ilk kurbanı olmak" diyerek Erdoğan'ı etiketlemişti.

​Rubin, ayrıca Erdoğan'a yönelik "Erdoğan sürekli Nazi Almanyasından söz ediyor. Reichstag fire denen parlamento binasının yanmasını bile taklit etmişti. Para olduğu zaman kalabalıklar büyük. Para bittiğinde, İmralı'da hücreye mi?" mesajlarını paylaşmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.