Dario Moreno kursları başladı

Dario Moreno kursları başladı

Okul öncesi ile ilk ve ortaöğretim çağındaki çocukların faydalandığı merkezde haftanın her günü farklı atölye çalışmaları düzenleniyor.

 

Konak Belediyesi’nin Karataş Semti’ndeki Tarihi Asansör Sokağı’nın girişinde restore ederek dünyaca ünlü İzmirli sanatçı Dario Moreno’nun adıyla açtığı ‘Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi' kısa sürede büyük ilgi gördü. Okul öncesi ile ilk ve ortaöğretim çağındaki çocukların faydalandığı merkezde haftanın her günü farklı atölye çalışmaları düzenlenirken, kursiyer çocuklar yaratıcı eğitimler sayesinde hem öğreniyor hem de eğleniyor.

KURSLAR BEĞENİ TOPLUYOR

Müzikleriyle hafızalara kazınmış Dario Moreno'nun adını yaşatan merkezde bir birinden eğlenceli ve yaratıcı kurslar veriliyor. Kursların hafta içi bölümünde Atıklardan Kuklaya Kuklalardan Dramaya, Eğlenceli Matematik ve Beden Hareket Atölyesi yer alırken; cumartesi ve pazar günleri de Dans, Felsefe, Drama ve Yazı ile Yaratıcı Drama Atölyesi çalışmaları yapılıyor.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Verilen kurslar arasında yer alan Eğlenceli Matematik Atölyesi'nin öğretmeni Gökhan Ceylan, matematiğin aslında korku duyulan, kaygı duyulan bir alan olmadığını, bunu da eğlenceli yollarla çocuklara anlatmak istediklerini belirterek, “Burada çocuklara matematiğin eğlenceli bir şey olduğunu vermeye çalışıyoruz. Eğlenirken öğrenmeyi ve düşünmeyi amaçlayan çalışmalar yapıyoruz” dedi. Ceylan, kursların okul müfredatına destek ve takviye gibi düşünülmemesi gerektiğinin de altını çizdi. Derslerin son derece keyifli geçtiğini dile getiren kursiyer minikler de matematiğin hiç bu kadar eğlenceli olabileceğini düşünmediklerini söyledi. Minik kursiyerlerin anne ve babaları da böylesi güzel bir merkezin açılmasını sağlayan Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti.

EL EMEKLERİ SATIŞA SUNULUYOR

Sanat merkezinin büyük bir ihtiyacı giderdiğini dile getiren veliler, açılan ücretsiz kurslar sayesinde çocuklarının eğitici ve keyifli zaman geçirme fırsatı bulduğunu söyledi. Ücretsiz olarak verilen kurslar hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşlar Konak Belediyesi'nin 0232 4845300 numarasından 2948 veya 2949 numaralı dahili hatlarından bilgi alabilir.

Üç kattan oluşan merkezde sadece çocuklar için değil, ziyaretçiler için de keyifli bir alan yer alıyor. Merkezin giriş katında Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ile yaptıkları takılar, ahşap işleri, tablolar, ebru desenli fularlar uygun fiyata satışa sunuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.