De Rossi’den alkışlanacak hareket

De Rossi’den alkışlanacak hareket

De Rossi'nin, İsveçli futbolculardan özür dilediği belirtildi.

Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’na katılamayarak büyük hayal kırıklığı yaratan İtalya A Milli Futbol Takımı’nın kaptanlarından Daniele De Rossi’nin, İsveç maçı sonrası alkışlanacak bir harekete imza attığı öğrenildi. Deplasmanda 1-0 kaybettiği İsveç ile sahasında 0-0 berabere kalarak Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off turunda elenen İtalya’nın yıldız orta sahası, karşılaşmanın ardından İsveç takım otobüsünü ziyaret etti.

Maç öncesi İtalyan taraftarların İsveç Milli Marşı’nı ıslıklamasının yanlış olduğunu söyleyen De Rossi, tüm rakip futbolculardan özür diledi. İsveçli futbolcuları tek tek tebrik eden De Rossi, futbol sahalarında görmek istediğimiz centilmence bir harekete imza attı. İsveç Milli Takımı’nın başarılı savunma oyuncusu Pontus Jansson da olayı doğrularken “Otobüsteki atmosfer inanılmazdı. Kimse yaşananlara inanamadı. Uzun zamandır yaşadığım en muhteşem olaylardan biriydi. De Rossi tam bir centilmen” açıklamasında bulundu.

MAÇTA OYUNA GİRMEK İSTEMEMİŞTİ

Daniele De Rossi, İsveç ile oynanan rövanş maçında İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Gian Piero Ventura ile yaşadığı tartışmayla da gündeme gelmişti. İki takım arasındaki ilk Play Off maçını İsveç 1-0 kazanmıştı. San Siro'da oynanan 2. maç 0-0 devam ederken İtalya teknik heyeti Daniele De Rossi'yi ısınmaya göndermek istemişti. İtalyan futbolcu yedek kulübesinde beklenmedik bir karşılık vermişti. Daniele De Rossi, Insigne'yi işaret ederek “Benim neden bu s… maçına girmem gerekiyor? Beraberliğe değil, kazanmaya ihtiyacımız var” diyerek tepki göstermişti.

İtalya maçta değişiklikleri Federico Bernardeschi, Stephan El Shaarawy ve Andrea Belotti'den yana kullanmıştı. Maç 0-0 sona ererken Dünya Kupası'na katılma hakkını İsveç elde etmişti. De Rossi maç sonunda milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.