Delican; "FETÖ'nün bu tezgahına gelmemiştik."

Delican; "FETÖ'nün bu tezgahına gelmemiştik."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının beraatla sonuçlanmasını değerlendirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 397 yıl hapis cezası istemiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 129 kişinin yargılandığı ve 5 yıldır devam eden davanın beraat kararıyla noktalanmasını değerlendirdi.

Başkan Delican; süreci başından bu yana hassasiyetle takip ettiklerini hatırlatarak; " Biz bunun FETÖ Terör Örgütü'nün kumpası olduğunu uzun zamandır görüyor ve süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Bu davayı başından itibaren de asla siyasi malzeme yapmadık. Başta Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere, tüm bürokratlarına geçmiş olsun diyorum. Dilerim kumpas davaları bir an önce son bulur." diye konuştu.

Biz bu oyunu görmüştük

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Parti ayrımı gözetmeksizin; siyasetçileri ve kamu yöneticilerini adeta birer oyuncak gibi gören FETÖ'nün amaçlarından birinin; bu davada da İzmir'de CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmek olduğunun altının çizdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; " Ancak biz FETÖ Terör Örgütü'nün bu tezgahına gelmedik. Yargıdan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne; Emniyetten, kamu gücünü kullanan her kademeye bir ahtapot gibi sızarak, bir yandan da ülke siyasetine fitne fesat sokmaya çalışan bu hain örgüt, bu davada emeline ulaşamamıştır."

Davanın başlangıç tarihinden hemen önce Ulaştırma Bakanı iken İzmir'den milletvekili adayı olan Başbakan Binali Yıldırım'ın başta olmak üzere, AK Parti'li siyasetçilerin bu davayı siyasi malzeme, çekişme ya da çatışma konusu yapmadığını belirten Başkan Delican; sözlerini şöyle sürdürdü; " Dosyanın polis, savcı ve hakimlerinin büyük bölümü FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandı ya da sorgulandı. İzmir'de de adalet eninde sonunda tecelli etti. Bu büyük bir temizliktir. FETÖ'nün maşası olup bu devletin, milletin hak ve hukukunu kumpaslarıyla yerle bir etmeye çalışan  bu hain güruhun  kökünü kazımak boynumuzun borcudur. " diye konuştu.

Tarihi bir dönüm noktasından geçiyoruz...

Ülkenin tarihi bir dönüm noktasında olduğuna işaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; FETÖ Terör Örgütü'nün zehrini bugün İzmir'deki gibi, pek çok mecraya akıttığını ve akıtmak istediğini söyleyen Başkan Delican; " Bundan, AK Parti de nasibini almıştır, Sayın Baykal da, MHP de. FETÖ kumpasları sınır tanımamıştır. Bunu hep birlikte yaşadık, yaşıyoruz. Ancak milletimizin ve hükümetimizin kararlılıkla tersine çevirdiği bu oyun da, oyuncular da artık kendisine saha bulamayacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin davasındaki gibi hukukun üstünlüğü ve kamu vicdanı karşısında dersini alacaktır. FETÖ'nün uzantıları layığını bulurken, kumpasları ile mağdur ettiği kurbanlar da eninde sonunda hakkı olanı alacaktır." dedi.

Ayrımsız nasıl meydanlara indiysek...

"Hepimiz biliyoruz ki; eğer 15 Temmuz hain darbe girişimleri başarılı olsaydı; Sizler, onlar demeden hepimizi linç edeceklerdi. Demokrasiyi linç edeceklerdi. Gazi Meclis'i belediyelerimizi, tüm kurumlarımızı; temel hak ve özgürlüklerimizi alaşağı edeceklerdi. O yüzden hepimiz meydanlardaydık. AK Parti'li, CHP'li, MHP’li hepimiz omuz omuzaydık." diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; şunları söyledi;

"İşte bizi birleştiren bu karanlık plan olmalı. Bu cüretin defterini dürerken; sonuna kadar tüm dinamiklerimizle birlikte hareket etmek boynumuzun borcudur. Biz, Sayın Başkan Kocaoğlu ve bürokratlarının beraatını yerinde ve haklı bulmakla birlikte; adı ve yöntemi ne olursa olsun, kimin eliyle içimize sokulmuş olursa olsun terörün, ihanetin ve çatışma yaratmak isteyenlerin boyunun ölçüsünü yine birlikte vermeye kararlıyız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.