Delican’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı; “Önce sağlık... Emek onların”…

Delican’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı; “Önce sağlık... Emek onların”…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 14 Mart’ta kutlanan Tıp Bayramı ve Tıp haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 14 Mart’ta kutlanan Tıp Bayramı ve Tıp haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Böyle önemli günlerin ve haftaları hatırlama ve hatırlatma günü olarak tanımlayan Başkan Delican; “ İnsan sağlığına; emek ve güven zemininde yapılan yatırımın en temel en özel yatırım olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, “ Bu emeğin sahipleri olan sağlık sektörü çalışanları için ne hafta ne gün ne de an vardır. Sağlık çalışanları için, yaptıkları iş, bir yaşam biçimidir.  Dünyanın en konforlu, en donanımlı sağlık kampüsü dahi, onlarsız bir işe yaramaz. O yüzden önceliğimiz daima insan sağlığı ve ona emek verenlerin çalışma şartlarını kolaylaştırmak oldu.” diye konuştu.
 
Sağlık çalışanlarının da insan olduğu ve insan sağlığı için kendi hayatlarını noktasında ürettiklerini söyleyen Delican; bilgi ve birikimlerini bu uğurda gece gündüz ortaya koyan tüm sağlık sektörü çalışanlarına teşekkür etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; mesajında şunları kaydetti:
 
Her insanın hakkı…

“14 Mart; II. Mahmut döneminde 14 Mart 1827'de Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulan ilk ameliyathane ile birlikte; Türkiye'de modern tıp eğitimlerinin başladığı gün olarak kabul edilmiş. Daha sonra, 14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki bir kutlamada; Tıbbiye 3. sınıf öğrencisi olan Hikmet Boran’ın, ona destek veren önemli isimlerle birlikte hem emek hem vatan savunmasına dönüşmüş önemli bir tarih. Bir tıp doktoru adayı, milli mücadelenin meşalesini kendi kulvarında vatan için yakmıştır. Ülkesinin insanı için çalışan ve en zorlu mesleklerden birini seçen sağlık çalışanlarımız, milletine ve vatanına bağlı, yeminine sadıktır. Ve bunu tarih boyunca da göstermişlerdir.”
 
Başkan Delican; Cumhuriyet’in ilanından sonra sağlıkla ilgili atılan her adımda da bu tarihin öne çıktığını söyledi. Her önemli günün bir vesile ile bugüne taşındığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; bir insanın en temel ve en desteğe muhtaç koşulunun sağlıklı olmak olduğunu söyledi. Kendisinin de bir eczacı olarak yıllardır bu sektörün parçası olduğunu, sağlık çalışanları ile omuz omuza çalıştığını kaydeden Bülent Delican; ayrıca şunları söyledi: “Bülent Delican olarak sağlık alanında eczacı olarak yıllardır çalışıyorum.  Her insanın sağlıklı yaşama hakkı vardır. Bu hakkına destek alırken eşit muameleye ihtiyacı vardır. AK Parti’nin; hayır, yapamazsın dedikleri en önemli icraatları bu alanda gerçekleşti. Ne mutlu ki; insan hayatını yakından ilgilendiren en elzem en can alıcı sektör olan sağlık sektöründe attığımız adımlar, milletimize nefes aldırdı. Kuyruklarda bitap düşen halkımızın çilesi bizimle son buldu. Tabi ki; bu sürece en önemli katkıyı koyan ise; AK Parti iktidarının kararlı adımları ile birlikte sağlık çalışanları oldu.”
 
Sağlık hizmetine erişim kolaylaştı

AK Parti'nin, iktidara geldikten sonraki bir yıl içinde; Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı (SDP) uygulamaya başladığını hatırlatan Başkan Bülent Delican; şunları söyledi; Dönüşümün en büyük getirisi, sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması oldu. Genel sağlık sigortası, aile hekimliği, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı hastanelerinin tek bir çatı altında birleştirilmesi ve ilâç fiyatlarının düşmesi dönüşümde halkımızın menfaatini öne çıkaran adımlar. Dışarıda kalan pratisyen hekimler sisteme dahil edildi. Koruyucu sağlık hizmetleri, hasta takip hizmeti (MEDULA) devreye sokuldu. Yaşlılarımız, hastalarımız, evde sağlık hizmet almaya başladı. Tüm bu adımlarımızı atarken, sağlık çalışanlarımızın fedakarlıkları gerçekten büyük. böyle hassas bir sektörün tüm bileşenleri ile yol alması önemli."
 
Emek olmadan…

Türkiye’nin pek çok alanda olduğu gibi tıp eğitimi- teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanında da dünyayla yarıştığını vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Ülkemiz sağlık sektöründe insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından da muazzam bir noktadadır. Sağlık reformlarımızın en büyük kahramanları da onlardır. Sabır, hoşgörü, özveri ile çalışan hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız; aslında bilim ve vicdanın  birleşimi olan meşakkatli benzersiz bir emeğin sahibidirler. Hepsine şükran borçluyuz.”
 
Onların, özverisi ve emeği olmadan teknolojik her adımın kifayetsiz kalacağını söyleyen Başkan Bülent Delican;  “ Bu duygu ve düşüncelerle başta İzmir’de ve yurdumuzun dört bir köşesinde, köyünde, kasabasında büyük özveriyle insan sağlığına hizmet eden doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.