‘Demokrasi ve özgürlük’ temasıyla düzenlenen 6. Eflatun Nuri Karikatür Yarışması sonuçlandı!

‘Demokrasi ve özgürlük’ temasıyla düzenlenen 6. Eflatun Nuri Karikatür Yarışması sonuçlandı!

Konak Belediyesi, teması 'demokrasi ve özgürlük' olarak belirlenen 6. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nın kazananlarını açıkladı.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi bu yıl 6.sını düzenlediği Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nın kazananlarını açıkladı.

Bu yıl, 'demokrasi ve özgürlük' temasıyla düzenlenen yarışmada, portre dalında verilen Mustafa Bora Özel Ödülü'nün konusu Cüneyt Arkın olarak belirlenmişti.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, usta karikatürist Eflatun Nuri’nin anısına her yıl düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması ile ilgili açıklamasında, “Bu yıl ise gitgide erozyona uğrayan, her geçen gün geriye gittiğimiz demokrasi ve özgürlüklerle ilgili bir konu seçtik. Ülkemizin en önemli ihtiyacı olan demokrasinin, adaletin tecil etmediği dönemler yaşıyoruz maalesef. İşte sansür yasası gerçekleştirildi. Hele bir 29. madde var ki, insanların özgürlüğünü, eleştirisini ortadan kaldıracak. Bu yasa Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. Umudumuz ve beklentimiz o ki, bu yasa iptal edilsin. Zaten özgürlüklerin her geçen gün kısıtlandığı bir ülkede yaşıyoruz. Demokrasi, adalet ve hukuk anlayışı zaten sekteye uğradı. Ama umudumuzu kaybetmeden mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

315 ESERİN KATILDIĞI YARIŞMA SONUÇLANDI!

eflatun-nuri-yarisma-sonuclandi-webe-copypng-22-12-2022-11-21-26-669x.png

Profesyonel ya da amatör her yaştan çizere açık olan yarışmaya karikatüristler, her iki dalda en fazla üç eserle katılabildi. Çizim tekniği serbest olarak belirlenen yarışmanın sonuçları ise bugün (22 Aralık) açıklandı.

315 eserin katıldığı yarışmanın jürisinde; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Konak Belediyesi – Kültür Sosyal İşler Müdürü Abdullah Tunalı, Karikatürist - İllüstratör Meral Onat, Yarışma Koordinatörü - Karikatürist Sadık Pala, Karikatürist Zafer Güven, Karikatürist Mustafa Yıldız, Karikatürist Ömer Çam, Karikatürist Cemal İlkbahar ve Karikatürist Sezar Dönmez yer aldı.

Jüri değerlendirmesinin ardından açıklanan ödül alan isimler, Çalışan Gazeteciler Günü olan 10 Ocak'ta yapılacak törenle ödüllerine kavuşacak.

DERECEYE GİRENLERE PLAKETLERİN YANI SIRA PARA ÖDÜLÜ DE SUNULUYOR

eflatun-nuri-ulusal-karikatur-yarismasi-jurisi-kazanlari-acikladi.jpeg

Bu yıl birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 7 bin TL, üçüncülük ödülü ise 5 bin TL olarak belirlendi. Konak Belediyesi Özel Ödülü 2 bin TL, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü ise 1500 TL olarak açıklandı. Üç yarışmacıya da 2 bin TL başarı ödülü verilecek. Jüri Özel Ödülü ile Mustafa Bora Portre Ödülü’nü kazanan yarışmacılar ise 1500 TL ödül alacak. Ödüllerden biri de ulusal veya yerel gazetelerde yayımlanmış konuyla bağlantılı karikatüre verilecek. Yarışma karikatürlerinden seçilen eserler belirlenen sanat galerilerinde sergilenecek.

İŞTE ÖDÜL KAZANAN KARİKATÜRİSTLER VE KARİKATÜRLER:

fklpkkhwiai5-le.jpg

fklpkklxwaaeqrz.jpg

fklpkkkxwaul-w.jpg

YARIŞMAYI KAZANAN DİĞER İSİMLER İSE ŞU ŞEKİLDE:

Başarı Ödülleri:
Lütfü ÇAKIN, Uğur GÜNEL, Mustafa YILMAZ

basari-odulu-lutfu-cakin.jpg

basari-odulu-ugur-gunel.jpg

basari-odulu-mustafa-yilmaz.jpg

İGC Özel Ödülü:
Coşkun GÖLE

izmir-gazeteciler-cemiyeti-ozel-odulu-coskun-gole.jpg

Özel Ödül:
Banu MOĞULKOÇ

ozel-odul-banu-mogulkoc.jpg

Konak Belediyesi Özel Ödülü:
Musa GÜMÜŞ

konak-belediyesi-ozel-odulu-musa-gumus.jpg

Mustafa Bora Portre Özel Ödülü:
Arif DEMİREL, Ayşe ÖÇAL, Halit Kurtulmuş AYTOSLU

mustafa-bora-portre-ozel-odulu-arif-demirel.jpg

mustafa-bora-portre-ozel-odulu-halit-kurtulmus-aytoslu.jpg

mustafa-bora-portre-ozel-odulu-ayse-ocal.jpg

Yayınlanmış Basın Karikatürü Ödülü:
Kutlukhan PERKER

yayinlanmis-basin-karikatur-odulu-kutlukhan-perker.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.