Demokrat Parti'nin Çeşme İlçe Kongresi yapıldı

Demokrat Parti'nin Çeşme İlçe Kongresi yapıldı

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı Narlıdere, Kınık, Kiraz, Bayraklı ilçe kongrelerinin ardından Çeşme İlçe Kongresini düzenledi.

Kongre sonucunda yapılan seçimde Mehmet KARAGÖZ, Demokrat Parti Çeşme İlçe Başkanı olarak Seçildi.

 

Çeşme İlçe Kongresi Açılış ve Yoklama ile başladı. Çeşme İlçe Başkanı Adayı Mehmet KARAGÖZ’ün kongre divanının oluşturulmasıyla ilgili verdiği önergeyle devam etti.

 

Demokrat Parti Çeşme İlçe Kongresini Yönetmek üzere Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcımız Osman VAROL, Divan İkinci Başkanlığına Alper Kayhan KUMAŞ ve Divan Üyeliklerinin Fatma BÜYÜKYÖRÜK, Ahmet Nedim TURBİL ve Remzi İSPA tarafından oluşturulması hakkında önerge oy çokluğuyla kabul edilerek divan teşekkül etmiş oldu.


Divan Başkanlığının yerini almasından sonra Divan Başkanı Kongreye Katılan Partilileri Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin Manevi huzurlarında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Söylemeye Davet etti.

 

Divan Başkanı Osman VAROL; Bugüne kadar Demokrasi ve Millete hizmet aşkından taviz vermeyen Demokrat misyon, tekrar bozulan ülke yönetiminde taşları yerli yerine oturtmak için elimizi taşın altına koymaya hazır olmalıyız. Bu Parti her daim Türk Milleti için ekmek, iş ve güvenli bir gelecek kapısı olmuştur. Geçmişe dönüp şöyle bir baktığımızda sıkışan Türkiye siyasetinde de buna yine taliptir. Ülkemiz ve Milletimiz için var olma sorunu yaşatanlar kendi çıkarları uğruna bu yola girdikleri aşikardır.

 

Bizler Demokrat Parti olarak 7 Ocak tarihinde kutlayacağımız 72 Yıllık geçmişimizi önce ülkemiz ve Milletimiz ilkesi ile bugünkü siyasi konjonktürde üzerimize düşen görevi milletimizin talepleri doğrultusunda yerine getirmeye kararlıyız. Bugün bu ulvi bilinçle hareket eden, Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin UYSAL ile Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün İlkeleri ışığında yolumuza devam ediyoruz dedi.

 

Kongre Gündem maddeleri gereği Siyasi Konuşmalara geçildi ve Divan Başkanı tarafından Demokrat Parti Genel Başkanımız Sayın Gültekin UYSAL’ın Kongre Mesajı okundu.

 

Genel Başkan UYSAL göndermiş olduğu mesajda “Bugün yılmak, yorulmak, bu davaya sahip çıkmamak; geçmişte Millet’in selameti uğruna, bu Dava uğruna, idama “sessiz” yürüyen, “Hakk’ın takdiri” diyerek her türlü sıkıntılara sabreden Büyüklerimizin aziz hatıralarını sızlatacaktır.

Millet yolunda halisane çalışanlara Allah’ın yardımcı olacağına olan inancımız tamdır.

İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle, Millet sevdası ile yollara düşen, Millet için düşünen, tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, gerçekleştireceğimiz kongrenin Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

 

Divan Başkanı tarafından Siyasi konuşmalarını yapmak üzere Çeşme İlçe Başkanı Adayı Mehmet KARAGÖZ’e söz verildi. KARAGÖZ yapmış olduğu konuşmada “Demokrat Parti yine, yeni, yeniden ülke gündemine gelmek için hazır durumdadır. Bizler de İzmir’de ve ilçemiz olan Çeşme’de önceden olduğu gibi Demokrat Parti Bayrağını teslim aldığımız yerden daha tepelere dikmek adına hazırlıklarımızı yeniden gözden geçiriyor ve eksik teşkilatlarımızı tamamlayarak olası bir erken seçimde veya 2019 senesinde yapılacak seçimlere her anlamda hazır olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Divan Başkanı Tarafından Siyasi Konuşmalarını yapmak üzere İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER’e söz verildi.

İl Başkanı DÖKMECİLER ise yaptığı konuşmada; “Demokrat Parti sevdalılarını partinin etrafında toplanmaya çağırdı. “Zihinlerin bulandığı bir dönemde herkesin ikbal kapılarını zorladığı bir dönemde benim bir davam var diyerek davasının dışında başka bir şey düşünmeyen 72 Yıllık bu büyük misyona hizmet edenlere bizlerde ancak şükranlarımızı sunarız.” dedi.

İl Başkanı DÖKMECİLER konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Türkiye zor bir dönem geçiriyor. Biz Siyasetin yeniden şekillendiği bu süreçte eksik ilçe kongrelerimizi tamamlama çalışmalarımızı başlattık. Eski yılın  son Kongresinin Çeşme Kongremizi icra ettiğimiz bugünde daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz Narlıdere, Kınık, Kiraz ve Bayraklı ilçe kongremizle ilgili süreç devam etmekte. Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı olarak yeni yılda eksik kalan Gaziemir, Dikili, Güzelbahçe, Kemalpaşa, Seferihisar, Aliağa, Balçova, Çiğli, Karşıyaka, Menemen, Tire ilçe kongrelerimizin tamamlanmasından sonra güçlü bir şekilde halkın karşısına çıkacağız. Demokrat Partinin toparlanması, eski gücüne ulaşabilmesi için partinin eski isimlerinin, partiye inanmış kişilerin partinin etrafında toplanmasını bekliyoruz. Böylelikle gücüne güç katacak olan Demokrat Parti, milletin önüne yaşanılan kaostan kurtulmanın reçetesini sunacaktır. Ülkemizin kurtulmasının yegane çaresi ve reçetesi  Demokrat Parti ve kadrolarıdır. Türkiye'nin Demokrat Parti'siz geçirdiği yıllar ortadadır ve üzülerek söylemek isterim ki geldiğimiz durum, nokta bellidir “ dedi.

 

Divan Başkanı Seçimlere geçmeden önce Kongre Salonunda hazır bulunan Çeşme Eski İlçe Başkanı Sayın Ahmet Hakan FORAL’a bu zor günlerde Çeşme İlçe Başkanı olarak yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederek Çeşme ilçe oy pusulasında yer alan Asil ve Yedek Yönetim Kurulu Üyelerini tanıttıktan sonra yetkiyi seçim kuruluna devrederek seçimlere geçilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.