Deniz Yücel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kentsel dönüşüm cevabı

Deniz Yücel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kentsel dönüşüm cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'i eleştirdiği sözlerine yanıt veren İl Başkanı Deniz Yücel, "Beton kentler konusunda sizin kadar uzman olamadık. Zira İstanbul’a ihanet ettim diyen bizim genel başkanımız değil, sizin genel başkanınızdı” dedi.

Medya Ege- Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda kentsel dönüşüm üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni "Ana muhalefetin başındaki zat nereden milletvekili. İzmir, İzmir'in belediyesi onlarda. Yahu İzmir'de acaba o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde o gecekonduların olduğu bölgelerde belediyeniz nerede bir kentsel dönüşüm projesi uyguladı? Yok." sözleriyle eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yanıt verdi.

126930.jpg

"Vatandaşı sizin yaptığınız gibi yandaş müteahhit çetelerinin önüne atmadığımız için, beton kentler konusunda sizin kadar uzman olamadık." diyen İl Başkanı Yücel'in açıklaması şöyle:

“Bu halk her türlü adaletsizliği sizin döneminizde yaşadı. Ayakkabı kutularından fırlayan paralar, soruları çalınan sınavlar, yok pahasına satılan milli kurumlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve devletin kurumlarının içine sızdırılan hainler, Dolar/Avro garantili hastaneler, köprüler, otoyollar... ve en sonunda TL’yi de milli para birimi olmaktan çıkarıp dolara endekslediniz.

Bir zamanlar beraber yürüdükleriniz Paralel Devlet Yapılanması kurmuştu, sayenizde Paralel Para’yı da gördük. Her türlü adaletsizlik sizin döneminizde hızla kalkındı…

Siz, millete bunları yaşatırken, çalmadan, çırpmadan 6 ilçede toplam 248 hektar alanda, tamamı vatandaşla uzlaşarak, başarıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çekinmeden iftira atma cüretinde bulunuyorsunuz.

61979905-620x410.jpg

Vatandaşı sizin yaptığınız gibi yandaş müteahhit çetelerinin önüne atmadığımız için, beton kentler konusunda sizin kadar uzman olamadık. Zira İstanbul’a ihanet ettim diyen bizim genel başkanımız değil, sizin genel başkanınızdı.

Başta "İzmir Büyükşehir Belediyesi" olmak üzere tüm belediyelerimiz, kentsel dönüşüm süreçlerinde sadece bina yenileme değil, yeşil alanıyla, sosyal donatı alanıyla, sağlıklı, insan onuruna yaraşır konutlar ve çağdaş kentler yaratıyor. Sayenizde 25 yılda İstanbul’da ağaç gölgesi kalmadı, insanlarımız gökdelen gölgesinde serinliyor. Beton dökmek konusunda siz ve yandaş müteahhitlerinizin eline kim su dökebilir?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.