DENİZCİLİK FAKÜLTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin mezuniyet töreni Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleştirildi. Fakülteden bu yıl 244 öğrenci mezun oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2016-2017 öğretim yılında, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden 151, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 69, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 23 ve Uluslararası Ortak Lisans Programı kapsamında 1 olmak üzere toplam 244 öğrenci mezun oldu.

unnamed-(6)-066.jpg

Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Okur ve Prof. Dr. Hale Ören, Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Güldem Cerit, İzmir Liman Başkan Vekili Ahmet Apak, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Onur Konuğu Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ve denizcilik ve lojistik sektörü temsilcileri ile çok sayıda mezun öğrenci ailesi katıldı.

unnamed-(2)-228.jpg

Fakültede dereceye giren öğrencilere üniversite yönetimi ve çeşitli denizcilik dernekleri tarafından hediyeler verildi. Mezuniyet töreninde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerinin bayrak devir teslimi yapılarak mezuniyet yemini edildi. Tören, keplerin fırlatılması ve bando müzikleri eşliğinde son buldu. Mezuniyette konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, denizcilik sektörünün Türkiye’de hızla geliştiğini belirterek, nitelikli ve donanımlı deniz adamlarına olan ihtiyacın her yıl arttığını kaydetti. Müsteşar Yardımcısı Sert, “Denizciliğimizin ve ülkemizin 2023 yılı hedefleri oldukça büyük. Bu hedeflere ulaşmak için denizcilik sektörümüz, limanlarımız, gemi adamlarımız ve gemilerimiz çağın gereklerine paralel olarak gelişmelidir. Türkiye’nin nitelikli ve yetişmiş denizcilere ihtiyacı var. Bugün buradan mezun olan denizci gençlerimiz, denizciliğin nitelikli ve gelişmiş eleman ihtiyacını karşılaşacaklar” dedi. Sert, “DEÜ Denizcilik Fakültesi gibi, konusunda uzmanlaşmış, çok değerli mezunlar veren bir okulda eğitim almanız, sizler için büyük bir şanstır. Fakülteniz, mesleğinde başarılı ve donanımlı elemanlar yetiştirmenin yanında, sosyal hayatta özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, iyi yol arkadaşları da yetiştiriyor. Emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

unnamed-(4)-124.jpg

 DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Okur da, DEÜ’nün güçlü akademik kadrolarıyla öğrencilere başarılı eğitim imkanı sunduğunu ifade ederek, “DEÜ’nün denizci üniversite olma özelliği her zaman öne çıkmaktadır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve hedeflerini rehber alarak, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan ve büyük bir emek sarf ederek çalışmanızı bekliyoruz. Hep birlikte ülkemize ve insanlarımıza katkıda bulunacağız. Bu noktada her zaman yanınızdayız. Sizleri çalışma hayatına uğurlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yolunuz açık olsun” diye konuştu. DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Güldem Cerit ise, bölüm ve öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük denizcilik fakültesi olduklarını kaydederek, Fakülte tarihinin en çok mezun verilen dönemini yaşadıklarını söyledi. Cerit, asli görevlerinin ‘denizci ülke, denizci millet’ ülküsünü gerçekleştirmek olduğunu anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

unnamed-(3)-168.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.