Destici: 9 yıl geçti ama halen aydınlatılmadı!

Destici: 9 yıl geçti ama halen aydınlatılmadı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP İzmir İl Başkanlığı ile Alperen Ocakları İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği etkinliklere katılmak için geldiği İzmir'de gündeme özel açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde Bayraklı Hilton Garden'da düzenlenen basın toplantısında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili olumsuz görüş beyan edenlerin zaferden sonra seslerinin kesildiğini şu sözlerle ifade etti:

""PKK ve onun siyasi uzantıları ile siyasete sızmış olan adamları, medyadaki köşe yazarları yine kinlerini kusmaya devam ediyor; ama onların hiçbiri, Türkiye'nin teröre karşı mücadelesini durdurmayacak" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Elysee Sarayı'nda terör örgütü YPG temsilcilerini kabul etmesine de tepki gösteren Destici, "Teröristlerle Türkiye arasında bir arabulucu olma düşünce beyan etmesi, kabul edilebilir bir durum değil. Bu Türkiye'ye karşı açıkça yapılmış bir hakarettir. Bu süreç devam ederse çok daha farklı bir şekilde bunun cevabı verilmeli. Teröristlerle Türkiye arasında arabuluculuk yapmak ne Fransa Cumhurbaşkanı'nın de başkasının haddi değildir." diyerek tepki gösterdi.Cumhur İttifakı konusuna değinen Destici, İttifak Yasası'nı tüm maddeleri ile birlikte desteklediklerini dile getirdi. Destici, "Siyasi Partiler Yasası kökten değişmeli. Türkiye'nin demokratik bir seçim yasasına kavuşması lazım" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin "Seçim güvenliği konusunda BBP'nin kanaati nedir?" sorusuna BBP Genel Başkanı Destici, bu konuyu gündeme getiren parti olan CHP'nin 2019 seçimlerinde 200 trilyon seçim yardımı alacağını kaydederek, "Eğer seçim güvenliğinden bu kadar emin olmak istiyorsa 200 trilyonun 100'ünü sistem kurmak için ayırsın. 180 bin sandığın başına 2'şer adam koysun. Herkeste cep telefonu var. Cep telefonu ile sandıktan çıkan sonuçları sisteme göndersin. Herkesten önce seçimin sonucunu görür ve güvenliğinden de emin olur. Bu şekilde hepimiz de emin olmuş oluruz" şeklinde cevapladı.

Daha sonra İzmir'de bir dizi temaslar gerçekleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il başkanlığının Buca'da düzenlediği "O'nsuz 9'uncu yıl" etkinliğine katıldı.Destici, 25-31 Mart arasındaki haftayı 2009 yılında vefat eden genel başkanları ve yol arkadaşlarını anma haftası olarak gerçekleştirdiklerini vurguladı.Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hakka yürüyen arkadaşlarını minnet ve şükranla andıklarını ifade eden Destici, 9 yıl önce helikopterin düşmesi olayının henüz aydınlatılamadığını bildirdi.Destici, "Şehadet süreciyle ilgili yürüyen mahkemeler var. Birleştirilerek, toplanarak dosya baştan ele alınacak. Tüm karanlık noktalar ve şüpheler ortadan kaldırılarak aydınlatılacak. Bu hadisede bilerek kusuru, kastı olanlar mutlaka ama mutlaka hukuk önüne çıkartılacak. Hak ettikleri muameleyle de karşı karşıya kalacaklardır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.