DEÜ Avrupa'da da yükselişte

DEÜ Avrupa'da da yükselişte

DEÜ, Quacquarelli Symonds’ın bu yıl ilk defa yayınladığı ve 690 kurumun listeye girebildiği Avrupa Üniversite Sıralaması’nda 488’inci sırada yer aldı. Aynı listedeki 73 Türk üniversitesi arasında ise DEÜ, 18’inci sırada bulundu.

Geliştirdiği başarılı projeleri ve ödüllü çalışmaları ile dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlardan biri olan Quacquarelli Symonds’un (QS) bu yıl ilk defa yayınladığı ve 690 kurumun listede kendine yer bulabildiği Avrupa Üniversite Sıralaması’nda 488’inci sırada yer aldı. Aynı listedeki 73 Türk üniversitesi arasında ise DEÜ, 18’inci sırada yer alırken; Sürdürülebilirlik alanında 243, Akademik İtibar ve İş Dünyasındaki Tanınırlık kategorilerinde ise 251 bandında yer aldı. Başarıyı değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar; DEÜ’nün bilim dünyasındaki uluslararası yükselişinin devam edeceğine dikkat çekti. DEÜ’nün dünyanın önde gelen tüm sıralama kuruluşlarının indekslerinde her yıl düzenli olarak yer aldığını belirten Rektör Hotar; “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren istikrarlı bir şekilde üzerinde durduğumuz, Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği ‘Dünyada ilk 500 Üniversite arasında yer alma’ hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu listede kalıcı olmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası tüm göstergeler ile derecelendirme kuruluşları, her yıl düzenli olarak yayınladıkları listelerde kurumumuza yer vererek; kurumumuzun başarısını ve kalitesini ortaya koymaktadır. Araştırma Üniversitemizi dünyada görünür kılmak için çalışan tüm mesai arkadaşlarıma kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

1-deu-tinaztepe-yerleskesi.jpeg

ÖĞRENCİ ODAKLI SİSTEM

Dokuz Eylül’ün başarısının ardında, yenilikçi ve öğrenci odaklı bir eğitim sistemi ile toplumları ilgilendiren konulardaki uluslararası projelerin yer aldığını ifade eden Rektör Hotar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversitemiz, akademik başarılarının yanı sıra toplum odaklı bir hizmet anlayışına sahiptir. Topluma dokunacak projeler geliştiriyor, her daim kamu yararını gözetiyoruz. Bir yandan toplumu şekillendirecek olan gençlerimizin nitelikli bir eğitim almaları için özen gösterirken, diğer yandan toplumsal fayda açısından hazırlanan projeleri destekliyoruz. Kent geneline yayılan üniversitemiz, toplumla bütünleşen bir kurum olarak hizmet vermektedir.”

prof-dr-nukhet-hotar-2.jpg

deu-quacquarelli-symonds-qs.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.