DEÜ Cumhuriyet için yürüyecek

DEÜ Cumhuriyet için yürüyecek

Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’nin 81 farklı ilinden 81 öğrencisinin katılımıyla “Cumhuriyete Saygı 100. Yıl Bayrak Yürüyüşü ve Bayrak Teslim Töreni” düzenleyecek.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir etkinliğe daha imza atacak. Bu kapsamda DEÜ, Türkiye’nin 81 farklı ilinden 81 öğrencisinin katılımıyla “Cumhuriyete Saygı 100. Yıl Bayrak Yürüyüşü ve Bayrak Teslim Töreni” düzenleyecek. 27 Ekim tarihinde yapılacak etkinlikte DEÜ öğrencileri, İzmir’in kurtuluşunu temsilen Bornova Belkahve’den Konak Cumhuriyet Meydanı’na ve oradan da Buca’ya kadar yürüyecek. Yürüyüş sırasında öğrencilerin taşıyacağı Türk bayrağı ve Üniversite flaması, Belkahve, İzmir Limanı, 1. Kordon, Cumhuriyet Meydanı, DEÜ Rektörlüğü güzergahının ardından; Türkiye’nin ilk bayrak müzesi olan Buca’daki DEÜ Bayrakbilik ve Türk Bayrakları müzesine teslim edilecek.

deu-rektorluk-binasi.jpg

30 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ

Adını İzmir’in kurtuluş destanından alan DEÜ’nün bu etkinlik için aylar öncesinden hazırlık yaptığını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl coşkusunu yaşayacağımız 29 Ekim öncesinde Rektörlük olarak, birçok etkinlik ve program planladık. Bunlardan birisi de ülkemizin geleceği olan gençlerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz Cumhuriyetimize Saygı yürüyüşü oldu. Bu kapsamda 81 ilimizden 81 öğrencimizle 30 kilometreyi bulan, Bornova’daki Belkahve geçidinden Buca’ya kadar uzanan bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Yürüyüşümüz sırasında gururla taşıdığımız şanlı Türk bayrağımızı da eşsiz emanetlerin sergilendiği Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzemize teslim edeceğiz. Aynı zamanda, bu yürüyüşe katılan öğrencilerimizin imzalayacağı Üniversitemizin flamasını da burada sergileyeceğiz” dedi.

ŞEHRİN GELECEĞİNE BAKILAN NOKTA

Güzergahı planlarken, Milli Mücadele dönemindeki önemli yürüyüş noktalarını dikkate aldıklarını kaydeden Rektör Hotar, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele döneminde kahraman ordularımız ile birlikte İzmir’e girdiği rotayı ve kente baktığı noktayı dikkate alarak bir hazırlık yaptık. Bu anlamda Belkahve, büyük mücadelenin ve şehrin geleceğine bakışın sembolü oldu kentimiz ve Cumhuriyetimiz için. Biz de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na gidilen süreçte, asırlık Cumhuriyetimiz adına akıllarda kalıcı bir program yapmayı hedefledik. Bu noktada bize destek olan öğrencilerimize ve büyük ailemizin temsilcilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BAYRAKBİLİM’DE SONLANACAK

Yürüyüşün tamamlanacağı ve bayrak tesliminin gerçekleşeceği noktanın DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi olacağını da aktaran Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asırlık mücadelenin taçlandırmak, adını kentimizin kurtuluş destanından alan Üniversitemizin sorumluluklarından birisidir. Bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize önem veren bir Araştırma Üniversitesi olarak, yapacağımız yürüyüşü Bayrakbilim Müzemizde tamamlayacağız. Elbette, öğrencilerimizi karşılarken zeybek gösterisini ve Atatürk’ün en sevdiği türkülerden oluşan müzik dinletisini icra etmeyi de unutmayacağız. Bu özel etkinliğimizde duygularımızı paylaşmak için vatandaşlarımızı da müzemize davet ediyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Varlık mücadelemizi nesilden nesile aktarmaya; bilim dünyasının temsilcileri olarak vatan ve bayrak sevgisiyle evlatlarımızı yetiştirmeye devam edeceğiz.”

prof-dr-nukhet-hotar.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.