DEÜ’NÜN ŞAMPIYONLARI ÖDÜLLERINI ALDI

DEÜ’NÜN ŞAMPIYONLARI ÖDÜLLERINI ALDI

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, 34. Rektörlük Kupası Ödül Töreni’nde dereceye giren takım ve sporculara ödüllerini verdi.

Törende ayrıca Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda takım halinde ve bireysel olarak dereceye giren sporcular da ödüllerini Rektör Kasman’a takdim ettiler.

unnamed-(10)-018.jpg

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 34. Rektörlük Kupası Ödül Töreni, Tınaztepe Yerleşkesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Aralarında futbol, basketbol, voleybol, tenis ve satrancın bulunduğu toplam 10 branşta ilk üçe giren takım ve sporcular ödüllerini, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’dan aldı. Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı ödül töreninde ayrıca; 2016-2017 sezonunda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakalarında üniversiteyi 26 branşta temsil ederek takım halinde ve bireysel olarak dereceye giren sporcular da ödüllerini, Rektör Kasman’a takdim etti.Spora ve sporcuya her zaman destek olduklarını belirten Rektör Kasman, sporun gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimde önemli katkılar sağladığını söyledi. Sporun sağlıklı yaşamın da anahtarı olduğunu ifade eden Rektör Kasman, “Biz, spora ve sporcuya her zaman önem veriyoruz. Spor, bireyin hayata olumlu bakmasını sağlarken; kişinin çalışma verimini de artırıyor. Bu noktada gençlerimizin başarı ve çabaları bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor” dedi.

unnamed-(12)-009.jpg

 SPORCU AKADEMİSYEN

Bir dönem lisanslı sporcu olarak basketbol oynadığını hatırlatan Rektör Kasman, “Masa tenisi ve futbol ile ilgilendim. Spor yapmayı seviyorum; herkesin de yaşına ve sağlığına dikkat ederek spor yapmasını öneriyorum. Profesyonel olarak spor yapmak şart değil; önemli olan sporu yaşam tarzımızın bir parçası haline getirmek. Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’. Bu vesileyle ödül alan gençlerimiz başta olmak üzere; müsabakalarda üniversitemizi temsil eden bütün öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu. Öğrencilerle sohbet eden Rektör Kasman, daha sonra onlarla toplu fotoğraf çektirdi.

unnamed-(13)-012.jpgunnamed-(14)-010.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.