DEVA Partili Ösen'den kanun teklifi

DEVA Partili Ösen'den kanun teklifi

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, dar gelirli vatandaşların tatil için sıkça tercih ettikleri kamp alanlarında yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri, havuz, spor ve termal gibi vergiye tabi hizmetlerin sunulmadığını vurguladı.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, hizmet sunulmayan kamping alanlarının %2 oranındaki konaklama vergisinden muaf tutulması için kanun teklifi verdi.

Dar gelirli vatandaşların, yüksek fiyatlar nedeniyle tatil yapmak için kamp alanlarına yöneldiğini ifade eden Ösen “Beslenme, barınma ve giyinme gibi temel ihtiyaçların arasında bulunmayan tatil yapma hakkı, gelir seviyesi düşük kesimlerce kolaylıkla unutulmaktadır. Hal böyleyken otellerde tatil yapma şansı kalmayan kesimler, çeşitli alternatiflere yönelmektedir. Karavan ve çadır satışlarında patlama yaşanması durumun en beşeri örneğini teşkil etmektedir” diye konuştu.

seda-kaya-osennn.webp

Milletvekili Ösen, kamping alanlarında vergiye tabi hizmetlerin sunulmadığına dikkat çekerek %2’lik konaklama vergisinden muafiyet istedi. Ösen konuya ilişkin olarak şunları aktardı; "“Gelecek yaz sezonunda bahsi geçen vatandaşların kamp, kamping alanlarında rahatlıkla tatil yapabilmeleri için, 6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 34. Maddesindeki %2’lik konaklama vergisinden muaf tutulmaları, zorlu ekonomik şartlar altında tatil yapan vatandaşlara ufak da olsa fayda sağlayacaktır. 6802 sayılı kanunda konaklama vergisinin yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımının vergiye tabi olduğu beyan edilmiştir. Kamping alanlarının neredeyse tamamında 6802 sayılı kanunun 34. maddesindeki vergiye tabi olan hizmetler hali hazırda vatandaşlara sunulmamaktadır. Bahsi geçen hizmetleri sunmayan kamping alanlarının %2’lik konaklama vergisinden muaf tutulmaları gerekmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.