Didim, Vegfest’e hazırlanıyor!

Didim, Vegfest’e hazırlanıyor!

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan Didim VegFest, 20-23 Nisan tarihleri arasında Apollon Tapınağı’nın büyülü atmosferinde gerçekleştirilecek.

Didim Belediyesi, VegFest adı altında Didim’in yöresel lezzetlerini tüm katılımcılara tatma fırsatı verirken, kendine, diğer canlılara ve gezegene saygılı bir yaşam biçimini destekliyor. Türkiye’nin ilk vegan festivali, daha sürdürülebilir bir dünya için doğanın ve tarihi güzelliklerin keşfedilmesine imkan veriyor.  

Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Vegan Festivali aynı zamanda Didim’in vegan felsefesi üzerine yoğunlaşan standlarında yerel üreticiye de ev sahibi olma imkanı veriyor. Festival süresince gerçekleşecek olan çeşitli aktiviteler zengin içerik ve konularıyla göze çarpıyor. Akşamları Pınar Keleş, Aegean Band ve Ceylan Ertem gibi değerli seslerin katılımı Didim gecelerini şenlendirirken, gündüzler halk oylamasına sunulacak olan eğlenceli yemek yarışmaları, yöresel vegan ürünlerin sergilendiği standlar, ünlü şefler Gabriele Spanzo ve Gastronomi Derneği’nin gerçekleştireceği vegan yemek showları ile renklenecek. Tüm katılımcıların dahil olabileceği Kapalı Kutu Vegan Yemek Yarışması ve Apollon Ateşinde Vegan Lezzetler (Yemek Show) keyifli mutfak atölyeleri de programa dahil edilmiş. Konserlerin, yemek yarışmalarının ve mutfak atölyelerinin yanı sıra düzenlenecek olan 18 adet panel, hem yetişkinlerin hem de çocukların hayvan hakları ve türcülük gibi hassas konularda bilgi sahibi olmasına imkan sağlayacak. Panel konuşmacıları arasında Emin Çapa, Ömer Mandra, Dr Murat Kınıkoğlu, Dr Vedat Bayer, Kevser Başkara, Mutse Benzragch, Zülal Kalkandelen, Gökhan Durukan, Hakan Öztürk, Pınar Dağ, Nilgün Hasan Dereköy, Güneş Güman, Hayvanalra Adalet Derneği üyeleri, Deneye Hayır Platformu üyeleri, Hayvanlarla Dayanışma İnsiyatifi üyeleri yer alıyor. 

Antik çağlardan kalma Apollon Tağınağı meydanında, 20-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, sadece eğlencesiyle değil, felsefesiyle de ruhunuza iyi gelecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.