Dikili Belediyesi Yolu Kısalttı

Dikili Belediyesi Yolu Kısalttı

Dikili’de, Dikili Belediyesi yeni dönem hazırlıklarını tüm hızıyla sürüyor. Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda, Çandarlı üzerinden Dikili’ye ulaşımı kısaltacak kestirme yolda sona yaklaşıldı.

Dikili Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmada Zeytindağ-Çandarlı yolu ile Çandarlı-Dikili yolu arasında yer alan dar ve bozuk zeminli 3,5 kilometre uzunluğundaki yol bakıma alındı. Önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanan çalışmalarla bölge iki şeritli, zemin kalitesi en üst seviyede asfalt yola kavuşacak.
 
Devrim Niteliğinde Çalışma
 
İzmir yönünden, Çandarlı üzerinden Dikili’ye ulaşım ile Çandarlı üzerinden Dikili’den İzmir’e ulaşımı 6,5 kilometre kısaltacak yeni ekspres yol özellikle yaz aylarında Dikili ilçe merkezine ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Aralarında ekskavatör, silindir ve kepçenin bulunduğu 6 iş makinesi ile 7 kamyon ve 16 personel ile yürütülen çalışmalarda yol zemini kaliteli ve sağlam olması için dolgu malzemeleri ile sıkıştırıldı. Bölge ulaşımı için devrim niteliğindeki çalışmanın önümüzdeki günlerde asfalt kaplama yapılması ile tamamlanması planlanıyor.
 
Yaz Trafiğini Rahatlatacak Çalışma
 
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Buğra Akın, “Çalışma başlattığımız yol kısa zamanda kentimiz için önemli bir ulaşım aksı, iki şeritli alternatif yol güzergahı olacaktır. Bu yolun açılması yaz sezonuna da önemli bir yansıma yapacaktır. Çünkü yaz aylarında nüfusu ciddi anlamda artış gösteren kentimiz önemli ve rahatlatıcı bir yola kavuşuyor. Şu anda İzmir yönünden gelen bir sürücü, Çandarlı merkeze uğrayarak Dikili’ye ulaşabiliyor. Yine Dikili’den İzmir’e gitmek isteyen bir sürücü Çandarlı merkeze uğrayarak yoluna devam ediyor. Yeni yolun devreye girmesinin ardından, aynı sürücü Çandarlı kent merkezine uğramadan, zemin kalitesi en üst seviyeye yükseltilecek kestirme yol sayesinde daha kısa sürede Dikili’ye ya da İzmir’e ulaşımını sağlayabilecektir. Kentimize böyle önemli bir yolun kazandırılması hususunda desteklerini esirgemeyen İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer’e gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.