Dikili Belediyespor namağlup şampiyon oldu

Dikili Belediyespor namağlup şampiyon oldu

İzmir 1. Amatör Lig Birinci Grup’ta 2016-2017 futbol sezonu şampiyonu Dikili Belediyespor oldu.  Ligi namağlup olarak tamamlayıp, şampiyonluğa ulaşan Dikili Belediyespor, İzmir Süper Amatör Ligi’ne çıkmak için play-off oynamaya hak kazandı.

Dikili Belediyespor, İzmir 1. Amatör Lig Birinci Grup’ta 2016-2017 sezonun son maçında Yeni Foçaspor'u, Dikili Erdal İnönü Stadyumu’nda 6-1’lik net bir skorla yendi. Çıktığı 14 maçın 14’ünde de galibiyet serisini bozmayan ve en yakın rakibine 16 puan fark atıp, ligi 42 puanla tamamlayan kırmızı-siyahlılar, görkemli bir şampiyonluğa imza atmış oldu.

 

Tarihi Başarı

 

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un verdiği büyük destekle sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ve bu hedefte rakiplerini birer birer yenerek, ligin son maçına namağlup olarak çıkan Dikili Belediyespor, son maçında da geleneği bozmayıp, farklı galip gelerek şampiyonluğa tarihi bir başarıyla ulaştı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği karşılaşmayı Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’da kulüp yönetimi ve taraftarla birlikte tribünlerden takip etti. Hakemin bitiş düdüğünün ardından adeta bayram yerine dönen statta görkemli şampiyonluk kutlamaları gerçekleştirildi.

 

Barış Demir’e Vefa

 

Şampiyonluk töreninde konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ortaya konulan tarih başarıdan ve şampiyonluktan dolayı kulüp yöneticilerini, teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarları tebrik ederek, spora ve sporcuya olan desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Tosun, kendisinin takdim etmesi için hazırlanan madalya törenini geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden genç futbolcu merhum Barış Demir'in annesi ve babasına gerçekleştirmesi için duygusal bir jest yaptı. Futbolcularda kazanılan şampiyonluğu merhum Barış Demir'e armağan ettiklerini ifade ederek, arkadaşları merhum Barış Demir’i kısa zaman içinde şampiyonluk kupasıyla kabri başında ziyaret edeceklerini belirttiler.

 

Maçtan Kısa Özet…

 

Baştan sona heyecanlı bir atmosferde geçen ve 7 golün atıldığı karşılaşmanın önemli pozisyonları ise şu şekilde gelişti;

 

Maça hızlı başlayan ve karşılaşmayı Yeni Focaspor  yarı sahasına yıkan Dikili Belediyespor aradığı golü 13. dakikada Ahmet Çevik ile bulup 1-0 öne geçti.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Dikili ekibi, 21. dakikada Ahmet Çevik’in tekrar sahneye çıkmasıyla skoru 2-0’a getirdi.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıya da fırtına gibi başlayan Dikili Belediyespor, maçın 51. dakikasında Çağlar Durmaz’ın şık golüyle durumu 3-0 yaptı.

Adeta tek kale oynayan maçta Dikili ekibi, 69’da  Hüseyin Vardar’la 4-0, 75’te Ahmet Turgut'la 5-0’ı, ardından da 77. dakikada Murat Koşun’la skoru 6-0’a buldu. 

Karşılaşmada hiçbir varlık gösteremeyen Yeni Foçaspor'un tek golüne 88. dakikada Mehmet Özdemir’le ulaştı.

Maçın 89. dakikasında ise Yeni Foça Spor'dan Süleyman Kılınç, yaptığı centilmenlik dışı hareketlerinden dolayı maçın hakemi Çağrı Oğuzhan Serpim tarafından kırmızı kartla cezalandırılıp, oyun dışı kaldı.

Doksan dakikada başka gol sesi çıkmayınca maçı 6-1’lik farklı skorla kazanan Dikili Belediye Spor şampiyonluğa da ulaşmış oldu. Maç sonunda kırmızı-siyahlı futbolcular taraftarıyla birlikte saha içinde şampiyonluğu doyasıya kutladı.

 

Hakemler:  Çağrı Oğuzhan Serpim, Mustafa Oğuzkaan Çevik-Onur Güleryüz

Dikili Belediyespor: Ercan Ayan, Çağlar Durmaz( Tamer Aydın Dk.54), Sadullah Kılıç, Mehmet Adalıoğlu (Deniz Taşel Dk.69) , Osman Bulut, Mehmet Özcan (Ali Zeytinli Dk.66), Ahmet Çevik, Murat Koşun, Utku Şener, Hüseyin Vardar, Ahmet Turgut

Yeni Foçaspor: Ramazan Akarca, Süleyman Kılınç, Tayfun Yenidünya, Alper Gündoğdu, Adnan Algan (Ahmet Can Karademir Dk.27), Mert Taşdemir, Batuhan Ağıl, Ahmet Tavez, Mehmet Özdemir, Yiğit Ergun Ekin, Adem Dura

Goller: Dk. 13 ve Dk. 21 Ahmet Çevik, Dk. 51 Çağlar Durmaz, Dk. 69 Hüseyin Vardar, Dk. 75 Ahmet Turgut, Dk.77 Murat Koşun (Dikili Belediye Spor), Dk. 88 Mehmet Özdemir (Yeni Foçaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 3 Ahmet Dura (Yeni Foçaspor), Dk. 33 Çağlar Durmaz (Dikili Belediye Spor), Dk. 63 Mehmet Özcan (Dikili Belediyespor), Dk. 90 Ahmet Çevik (Dikili Belediyespor) 

Kırmızı Kart: Dk.89 Süleyman Kılınç (Yeni Foçaspor)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.