Dikili Çandarlıgücü'nden muhteşem geri dönüş

Dikili Çandarlıgücü'nden muhteşem geri dönüş

Kuzey Ege derbisinde Dikili Çandarlıgücüspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Poyracık Bilir Altayspor'u 2-1 yendi. Aldığı galibiyetle rakibini ekarte edip, ikinci sıraya yükselen Dikili ekibi şampiyonluk iddiasını daha da güçlendirdi  

Süper Amatör Lig Beyaz Grubu 12. hafta mücadelesinde Poyracık Bilir Altayspor'u ile kendi sahasında karşılaşan Dikili Çandarlıgücüspor, henüz 3. dakikada 1-0 geriye düştüğü ve 72 dakika bu skorla oynanan maçtan 75 ve 87. dakikalarda bulduğu gollerle 2-1’lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

 

Galibiyet Golleri Son Çeyrekte Atıldı

 

FIFA Star 1 belgeli Dikili Erdal İnönü Stadyumu'nda oynanan maça hızlı başlayan Poyracık Bilir Altayspor maçın 3.dakikasında Berke Can Zenger'in attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı karşılıklı ataklar olmasına rağmen başka gol olmayınca bu skorla tamamlandı. Maçın ilk dakikalarında kalesinde gördüğü golle büyük şok yaşayan Dikili Çandarlıgücüspor, ikinci devrenin başlaması ile üzerindeki ölü toprağı atarak, mücadeleyi Poyracık Bilir Altayspor'u yarı sahasına yıktı. Maçın son çeyreğinde baskısını iyiden iyiye arttıran Dikili Çandarlıgücüspor, aradığı gölü maçın 75. dakikasında buldu. Hızlı gelişen Dikili Çandarlıgücüspor atağında Anıl Şimşek, ceza sahası içinde rakip takım kalecisi Tolga Cingöz'ün müdahalesi ile yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Koray Türkekul tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve kaleci Tolga Cingöz’ü kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. Penaltı atışında topun başına geçen Dikili Çandarlıgücüspor'lu Volkan Demirkıran, şık vuruşla skoru beraberliğe taşıdı.

 

Zirve Aşkına

 

Heyecan kasırgası şeklinde geçen karşılaşmanın son dakikalarında ataklarını yoğunlaştıran Dikili Çandarlıgücüspor galibiyet golünü yine penaltı ile buldu. Maçın 87. dakikasında Çağrı Cabak yakaladığı pozisyon sonrası, ceza sahası içinde yerde kalınca hakem Koray Türkekul tekrar penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Volkan Demirkıran, atışı gole çevirerek Dikili Çandarlıgücüspor'u 72 dakika yenik oynadığı maçta 2-1 öne geçirdi.  Kalan dakikalarda skor değişmedi ve elde ettiği galibiyetle Dikili Çandarlıgücüspor puanını 23’e çıkartıp ikinci sıraya yükseldi. Poyracık Bilir Altayspor ise ikincilikle girdiği haftada aldığı bu mağlubiyetle 21 puanda kalıp, üçüncü sıraya indi.

 

“Galibiyeti Mustafa Başkana Armağan Ediyoruz”

 

 

Dikili Çandarlıgücüspor Teknik Direktörü Serkan Uzun maç sonu yaptığı açıklamada, karşılaşmanın başında yedikleri gole rağmen oyunun içinde kalıp, disiplini bozmadan galibiyete uzandıkları için futbolcularını kutlayarak, şampiyonluğa adım adım yürüdüklerini dile getirdi. Uzun, “Takımımın ortaya koyduğu mücadeleden çok memnunum. Bugün ilk dakikalarda yenik duruma düşmemize rağmen oyundan kopmadık. Son dakikaya kadar oyunu rakip sahaya yıkarak büyük bir baskı kurduk. Bu baskımız sonucunda aradığımız gollere de peş peşe ulaştık. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Bu galibiyeti her zaman yanımızda olan Dikili Belediye Başkanımız Mustafa Tosun'a armağan ediyoruz" diye konuştu.

 

“Dikili’ye Her Şeyin En Güzeli Yakışır”

 

 

Maçı 90 dakika tribünlerden izleyen, maç sonrasında da sporcu ve teknik ekibin sevincine soyunmasında ortak olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili'yi sporda öncü kent yapmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti. Tosun, “Dikili Çandarlısporgücü takımımızı bugün elde ettiği galibiyetten dolayı kutluyorum. Dikililer olarak artık zaferlere alıştık. Kentimiz de faaliyet gösteren kulüplerimizin katıldıkları spor dallarındaki zaferleri peşi sıra geliyor. Ne mutlu ki futbolda da iki takımımız mücadele ettiği liglerinde zirvede bulunuyor. Sezonda sonunda çifte zafer yaşamaya şimdiden hazırız. Zaten kentimize her şeyin en güzeli yakışır' dedi.

 

MAÇIN DETAYLARI

 

Stat: Dikili Erdal İnönü Stadyumu

 

Hakemler: Koray Türkekul - Tolga Atasoy-Arda Dengiz

 

Dikili Çandarlıgücüspor: Engin Gültekin, Anıl Şimşek, Barış Geldiler, Alphan Çetinkaya, Miraç Can Kızılateş (Yağız Kasar - Dk.65), Oğuz Karademir, Volkan Demirkıran, Burak Beyit, Çağrı Cabak, Muammer Güreşçi (Deniz Olpak - Dk. 84), Mustafa Bingöl (Oğuz Kasar - Dk. 45)

 

Poyracık Bilir Altayspor: Tugay Cingöz, Timurhan Aktaş, Ekin Düzgün (Abdullah Dulunder – Dk. 76), Abdullah Paydaş, Tuğbey Şen, Abdullah Urgun, Berke Can Zenger, Hasan Aykılıç, Fatih Kölemenoğlu, İkbal Sarı, Melih Demir (Mümin Can Topçu - Dk. 82)

 

Sarı Kartlar: Dk. 24 - Çağrı Cabak, Dk.55 - Oğuz Karademir, Dk. 60 - Barış Geldiler, Dk. 79 - Burak Beyit, Dk. 88 - Oğuz Kasar (Dikili Çandarlıgücüspor), Dk. 78 - Abdullah Urgun (Poyracık Bilir Altayspor)

 

Kırmızı Kart: Dk.75 - Tugay Cingöz (Poyracık Bilir Altayspor)

 

Goller: Dk. 3 - Berke Can Zenger (Poyracık Bilir Altayspor), Dk. 75 ve Dk. 87 - Volkan Demirkıran (Dikili Çandarlıgücüspor)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.