Dikili teröre karşı tek yürek oldu

Dikili teröre karşı tek yürek oldu

Dikili Atatürk Meydanı'nda soğuk havaya rağmen bir araya gelen yüzlerce Dikilili, tek yürek olup, bölücü terör örgütü tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen kalleş saldırıları lanetledi

Dikili Asiler Taraftar Grubu öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce Dikilili, geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş’ta gerçekleştirilen hain saldırıya tepki göstermek için "Şehitlere saygı, teröre lanet" eylemi düzenledi. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'da protesto eylemine vatandaşlarla birlikte katılarak, terör saldırılarını kınadı.

Şehidin Şiiri Meydanda Yankılandı

 Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan yüzlerce Dikilili'nin katıldığı ve adeta teröre karşı düzenlenen bir miting havasında geçen protesto eyleminin açılış sunumunu yapan Dikili Belediyesi çalışanı Kürşat Işık yaptı. Işık’ın sunumun ardından, 12 Aralık 1993 günü Hakkari'nin Çukurca ilçesi Üzümlü Jandarma Sınır Karakolu'nda şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gözyuman'ın cebinden çıkan şiiri okuması meydanı dolduran 7’den 70’e herkese duygular anlar yaşattı.  “Mustafa Kemalin Askerleriyiz”, “Ne mutlu Türküm diyene”, "Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarının sık sık atıldığı eylemde etkinliğinin düzenleyicisi Dikili Asiler Grubu adına Enes Öztürk ile Dikili Polis Teşkilatını Güçlendirme Derneği Başkan Yardımcısı Ercan Özüak birer konuşma yaptı. Birlik beraberliğimizi bozmaya çalışan hainlerin asla amacına ulaşamayacaklarını dile getiren her iki isim de terörü lanetleyerek, şehitlerimizi şükranla andılar.  

 

“Türkiye’nin Birliğine, Bütünlüğüne Kast Eden Saldırı”

 

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen protesto gösterisine açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, İstanbul Beşiktaş'ta kahraman Türk polisine karşı gerçekleştirilen terör saldırısının Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne kast eden bir saldırı olduğunu belirtti. Bu saldırının da diğer saldırılarda olduğu gibi Türk halkının yüreğine ateş düşürdüğünü belirten Tosun, "Yüreğimiz yanıyor, ancak korkmayacağız, sinmeyeceğiz. Vatanımıza, bayrağımıza, devletimizin bölünmez bütünlüğüne ve laik demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine gönül vermeye, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz. Teröre karşı durmak, birliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak bizlerin, hepimizin şehitlerimize karşı en kutsal borcudur" dedi.

 

“Teröre, Teröre Destek Verenlere, Terörden Medet Umanlara Lanet Olsun”

 

Teröre karşı gerçekleştirilecek her türlü çabaya sonuna kadar destek vereceklerini kaydeden Tosun, " Daha öncekilerde olduğu gibi bu hain saldırı asla ve asla birliğimizi, bütünlüğümüzü bozamayacak,  bizleri korkutamayacaktır. Bu barbarlığın bitmesi ve ocaklara ateş düşmesinin önüne geçilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Eli kanlı teröristlerce gerçekleştirilen bu kalleş saldırıyı bir kez daha kınıyor, şehit olan kahraman polislerimize, sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ulusumuza ve yakınlarına başsağlığı, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Teröre, teröre destek verenlere, terörden medet umanlara lanet olsun diyorum" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Dikili Asiler Taraftar Grubu üyeleri alanda görev başındaki olan polislere taziyelerini ileterek, kırmızı karanfil takdim ettiler. Kendilerine yapılan jestten oldukça mutlu olan polis memurları da, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Dikilili gençlere teşekkürlerini sundular. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.