Dikili'de Acil Eylem Planı

Dikili'de Acil Eylem Planı

Dikili’de ekipler cansiperane çalışıyor

Dikili Belediyesi, Meteoroloji'den gelen uyarılarla birlikte yoğun kar yağışına karşı hazırladığı Acil Eylem Planı’nı başarıyla devreye soktu. Alınan tedbirler ve gün boyu devam eden çalışmalar neticesinde şehirde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı. Kentte kar yağışı ile birlikte kartpostallık görüntüler de ortaya çıktı.
 
Dikili Belediyesi, son bir haftadır kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından olası buzlanmalara geçit vermemek için adeta her noktaya çıkarma yapıyor. Ekipler, gece gündüz demeden 24 saat çalışarak, kentin ana arterleri ile hastane yolu başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergahları ulaşıma açık tutabilmek için tüm olanaklarını seferber ediyor. 
 
24 Saat Kesintisiz Çalışma
 
Ana arterlerle birlikte özellikle hastane yolunun da arasında bulunduğu dik ve eğimli yolların açık tutulmasına büyük özen gösteren Dikili Belediyesi Acil Müdahale Ekipleri, kritik noktalarda bulunan dik ve yokuşlu yolları önce tazyikli deniz suyuyla yıkayıp, ardından kapsamlı tuzlama çalışması ulaşılabilir hale getiriyor. Hastane ve okul önleri, dik eğimli yollar ile ana arterlerde yoğun çaba gösteren ekipler, gün boyunca kaldırımlarda da normalleştirme çalışmalarını cansiperane bir şekilde gerçekleştirdi. 24 saat kesintisiz sürdürülen çalışmalara 45 personel ve 2 sulama tankeri, 2 sulama traktörü, 4 tuzlama traktörü, 3 kepçe ve 1 greyder katılıyor.
 
“Normalleşme Tüm Hızıyla Sürüyor”
 
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen uyarılar sonrasında belediye olarak imkanları ölçüsünde tedbirleri aldıklarını ve gerçekleşen yoğun kar yağışıyla birlikte 30 mahallede normalleşme çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Çalışmaların tüm müdürlüklerce koordineli bir icra edildiğini ifade eden Başkan Tosun, kent genelinde tüm yollarının açık kalabilmesi için özveriyle çalıştıklarını belirtti.
 
“Durum Normale Dönünceye Kadar Çalışmalara Devam”
 
Ana arterler, dik eğimli yollar ile hastane, toplu taşım araçlarının geçiş güzergahları ve okul yollarının açık tutulduğunu dile getiren Başkan Tosun,“Şu anda hassas noktalar ile tüm mahallelerimiz ulaşım yolları açık durumda. Ekiplerimizin büyük bir özveri içerisinde gerçekleştirdiği kar küreme, tuzlama, kumlama ve dik yolları tuzlu su ile yıkama çalışmalarında önemli bir başarı ettik. Çalışmalarımız hava sıcaklığı mevsim normallerine dönene kadar devam edecektir. Özverili çalışmalardan dolayı ekibime, işbirliklerinden dolayı da vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.