Dikili'de bamya festivali büyük ilgi gördü

Dikili'de bamya festivali büyük ilgi gördü

Sevginin kenti Dikili’de gerçekleştirilen bamya festivali büyük ilgi gördü.

Dikili Belediyesi’nin, kentin kırsal mahallelerinde yetişen ürünlerin tanıtılmasını sağlamak ve bu ürünlerin daha geniş pazarlara ulaşmasına katkı koymak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Deliktaş Muhtarlığı işbirliğinde düzenlediği 1. Dikili Bamya Festivali, geniş katılımla gerçekleşti.
 
İKİ AYRI KATEGORİDE YARIŞMA
 
Dikili Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Deliktaş Muhtarlığı işbirliğinde Deliktaş Mahallesi Harman Yeri’nde gerçekleştirdiği festivalde “En iyi Bamya Yetiştiricisi” ve “En Lezzetli Bamya Yemeği” yarışmaları yapıldı.  Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivale, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İBB Tarımsal Projeler Şube Müdürü Ahmet Tomar, İBB Dikili Yerel Hizmetler Müdürü Aslı Çam Kılık, Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Taner Eker, Dikili Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdem, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl meclis üyeleri ve Deliktaş Mahallesi Muhtarı Yüksel Kurul’la birlikte çok sayıda mahallenin muhtarı katıldı. Coşkunun doyasıya yaşandığı festivalde, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve protokol üyeleri festival alanında kurulan stantları ziyaret edip, üretici vatandaşlarla bol bol sohbet ederek, yöresel bamya yemeklerinden tattı.
 
KOCAOĞLU VE TOSUN’A TEŞEKKÜR
 
Festivalin açılışında konuşan Deliktaş Mahallesi Muhtarı Yüksel Kurul, bamyanın yörenin en büyük geçim kaynağı olduğunu söyledi. Kurul, “Biz Aziz Başkanımızı da. Mustafa Başkanımızı da çok seviyoruz. Her zaman yanımızda olan üretici yollarımızı yapan, teşviklerini ve desteklerini esirgemeyen her iki başkanımıza da gönülden teşekkür ediyoruz. Emeklerimizi ve yemek kültürümüzü yansıtan bu festivalin daha da gelişmesini hedefliyoruz” dedi.
 
“ÜRETİCİNİN HEP YANINDA OLACAĞIZ”
 
Festivalde konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, Dikili Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, kentin her noktasındaki üreticilerin isteklerine anında cevap vermeye gayret gösterdiklerini belirtti. Başkan Tosun, “Bugün ilkini gerçekleştirilen bu festivali çok önemsiyoruz. Bu festival ilerleyen yıllarda bölgemizin marka olmasına büyük katkılar sunacaktır. Bu festivale ev sahipliği yapan Deliktaş Mahallesi benim için çok özel bir yer. Veteriner Hekim olarak görev yaptığım dönemlerden çok özel anılar var. Bu mahallede bamyasını, yemeklerini yemediğim ev yoktur. Bu mahalle öyle güzeldir ki, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında, tarımsal zenginliğiyle de önemli bir mahalledir. Biz bu konuda kararlıyız. Deliktaş’ımızı, Deliktaş’ımızın tarihi ve doğal güzelliklerini ve tarımsal zenginliklerini tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.
 
BAMYALAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
 
Bu yıl ilki düzenlenen festival iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmalarla şenlendi. “En Lezzetli Bamya Yemeği” yarışmasına katılan 15 bamya üreticisi kadın hünerlerini juri önünde sergiledi. Dikili Belediye Meclis Üyesi Sunay Yarar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Yerel Hizmetler Müdürü Aslı Çam Kılık ve Gurme Rezan Duman’ın içerisinde yer aldığı jüri heyeti yaptığı puanlama sonrasında, “En İyi Bamya Yemeği”  dalında ilk 3’e  girenleri belirledi. Yarışmada birinci Aslı Gören, ikinci Birgül Merel, üçüncü de Şehriban Kurul oldu. Düzenlenen “En İyi Bamya Yetiştiricisi” yarışmasında da 64 bamya üreticisi arasından Birsen Yaşar isimli üretici, tarlasından hasat ettiği ürünüyle birinciliği elde etti. Dereceye girenlerin ödülleri törenle verildi.
 
Düzenlenen festival kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası da sahne aldı. Orkestranın verdiği konser festival katılımcılarını coşturdu. Sevilen eserleri seslendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın finali İzmir Marşı’yla yapması, izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.