DİKİLİ’DE BUZLANMAYA GEÇİT YOK

DİKİLİ’DE BUZLANMAYA GEÇİT YOK

Dikili Belediyesi, kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı mücadeleye ara vermeden devam ediyor.

Dikili Belediyesi, kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı mücadeleye ara vermeden devam ediyor. Ekipler özellikle yoğun yağışın gerçekleştiği Çandarlı, Denizköy ve Bademli bölgelerine çıkarma yaparak, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

Dikili ilçesi genelinde özellikle de Çandarlı, Bademli ve Denizköy bölgelerinde etkili olan kar yağışına ve buzlanmaya karşı günün ilk saatlerinden itibaren teyakkuzda olan Dikili Belediyesi ekipleri, kentte ulaşımı sağlayan yolların kapanmaması, buzlanma ve don olayının yaşanmaması için yoğun çaba sarf etmeye devam ediyor.

Yüksek Noktalarda Hummalı Çalışma

Cumartesi gününün ilk saatlerinden itibaren 19 personel, 11 iş makinesi ve araçla kesintisiz olarak çalışmalarını sürdüren Dikili Belediyesi ekipleri, kent merkezinde sürdürdüğü yol açma çalışmalarının yanı sıra kar küreme ve buzlanmaya karşı mücadele çalışmalarını da ilçenin yüksek bölgelerinde ara vermeden sürdürüyor. Dikili Belediyesi Çandarlı Hizmet Birimi Saha Sorumlusu İlker Çalışkan gözetiminde sürdürülen çalışmalarda ekipler, bir yandan karla kapanan yolları temizlerken, diğer yandan da kentin yüksek bölgelerinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışmasını ortaya koyuyor. Vatandaşlardan gelen talepleri de zaman kaybetmeden karşılayan ekipler, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeni ile yollarda mahsur kalan araçları da kurtararak vatandaşların olumsuzluk yaşamasının önüne geçiyor.

Örnek İşbirliği

Tuzlama ve kar küreme araçlarının giremediği eğimi çok yüksek bölgelere kepçelerle ulaşılarak, kürekler vasıtası ile karları temizleme ve tuzlama çalışması yaptıklarını ifade eden Dikili Belediyesi Çandarlı Hizmet Birimi Saha Sorumlusu İlker Çalışkan, şu ana kadar tüm noktalara ulaştıklarını ifade etti. Çalışmalar kapsamında 100 tonun üzerinde tuz kullandıklarını ifade eden Çalışkan, ilk andan itibaren gerekli hassasiyeti göstererek araç, gereç ve malzeme desteklerini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Bölge Şefi Suat Öztürk ile Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Yaşanılabilecek her türlü olumsuzluğa karşı vatandaşların Alo 153 Zabıta hattı ile 0 232 671 40 20 numaralı telefonlardan yardım talep edebileceğini ifade eden Çalışkan, durum normale dönene kadar teyakkuz halinde olacaklarını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.